VIDEO ⟩ Kotsar säras eurosarja liidri vastu mitme kauni sooritusega

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar.
Maik-Kalev Kotsar. Foto: Thorsten Baering via www.imago-images.de/Scanpix

Euroopa tugevuselt teises korvpallisarjas, EuroCupil pidi Maik-Kalev Kotsari koduklubi Hamburg Towers tunnistama kodusaalis tugeva Hispaania tiimi Badalona Joventuti 92:75 paremust. Kaotusele vaatamata oli meie mees taas kenasti pildis. 

Koroonaviirusest ja vigastustest räsitud Hamburg pidi A-alagrupi liidri vastu hakkama saama kolme põhitegija – Lukas Meisneri, Seth Hinrichsi ja Ray McCallumita. 

Kadudest hoolimata alustati mängu hoogsalt. Avaveerand võideti 22:12, ent poolajaks sulas edu vaid ühele. Vaikselt oma tahtmist peale surunud Joventut haaras ohjad kolmandal neljandikul, mis võideti 29:18.

Koduperemehed võitlesid, jõudsid veel viimase veerandaja alguses viie silma kaugusele, aga siis jaks rauges. Viimasel kaheksal minutil olid külalised paremad 24:12 ning lõpuni pinget ei jagunud. Joventutist sai sarjas tänavu esimene üheksa võiduni jõudnud tiim.

Hamburgi parimana viskas 22 punkti Caleb Homesley, kes noppis ka 5 lauapalli ja jagas 6 resultatiivset söötu. 14 silma lisas Justus Hollatz. 

Harjumuspäraselt pingilt alustanud, ent üle 29 minuti mänginud Kotsar tegi taas mitmekülgse partii. Ta viskas 12 punkti (väljakult 8/5, vabavisked 3/2), korjas 7 lauapalli ja jagas 3 tulemuslikku söötu. Eesti koondise tsentri kasulikkuse tegur 16 oli tiimi paremuselt teine.

«Arvan, et väsisime mängu edenedes. Sealt hakkas tulema sisse vigu, mille Joventut ära karistas. Peame vaeva nägema, et järgmises mängus seda ei juhtuks,» sõnas Kotsar pärast kohtumist. 

Statistika taga peitus aga mitu ilusat sooritust. Tipphetkede videost leiab nii Kotsari ägedaid pealtpanekuid kui ka sööte. Tõsi, ka Euroopa üks legendaarsemaid keskmängijaid, 9 punkti ja 8 lauda kogunud Ante Tomic ei jäänud kohati eestlasele võlgu. 

Joventut hoiab 11 vooru järel esikohta. Hamburg on 4 võidu ja 7 kaotusega kaheksas, ent nende kaaluklassi vastastega ootavad teise ringi kohtumised veel ees. Esialgu tuligi madistada alagrupi kahe kõige vägevamaga, nädal varem külastati Belgradi Partizani. 

10-liikmelisest grupist pääseb play-off'i kaheksa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles