Ebakindel Janari Jõesaar tegi Saksamaa-karjääri kõige kahvatuma partii

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Janari Jõesaar (nr 21).
Janari Jõesaar (nr 21). Foto: Hansjürgen Britsch via www.imago-images.de/Scanpix

Janari Jõesaare koduklubi Bayreuth jäi FIBA Europe Cupi vahegrupi kohtumises võõral väljakul 93:98 alla hollandlaste Leidenile. Eesti koondise ääremängijal polnud parim päev. 

Lõviosa kohtumisest kontrollisid võõrustajad, ent Bayreuth võitles lõpuni. Veel viimase veerandaja eel olid külalised 59:80 kaotusseisus, kuid 20 sekundit enne lõpuvilet jõuti nelja silma kaugusele. Suurest august päris välja ronida siiski ei õnnestunud. 

Algviisikusse kuulunud Jõesaar mängis 11 sekundit üle 20 minuti, viskas 2 punkti (väljakult 4/1) ja noppis 4 lauapalli. Tegemist oli tema Saksamaa-karjääri kõige kahvatuma esitusega, eelneva üheksa partii (eurosarja ja koduliiga peale kokku) kõige kehvem näitaja oli 5 silma.

Tõsi, Jõesaarel jäi hiljuti seljataha pikk paus. «Pärast vigastada saamist ütles arst, et hüppeliiges on kahe kolmandiku ulatuses täitsa katki ning kinnikasvamine võib võtta kuni kolm kuud. Ta andis lootust, et heal juhul saab hakkama ka kahe kuuga. Selles mõttes teadsin pikemat pausi oodata,» avaldas oktoobri lõpus viga saanud, kuid alles 8. jaanuaril võitlusmängus platsile naasnud pallur paar päeva tagasi vestluses Postimehega.

Hüppeliiges teeb endiselt valu ning Jõesaare sõnul ei lähe see veel niipea ära. Ent tegemist on valuga, mis laseb harjutada ja mängida. «Peaasi, et kõik on kokku ja kinni kasvanud,» ütles ta.

«Tunnen, et pole lihtne mängu tagasi tulla. Mul pole veel julgust söösta igasse olukorda samamoodi nagu varem. Ma pole oma viimaste esitustega rahul. Kaitses peaks paremini hakkama saama, suunamuutused jäävad aeglaseks. Pean jalad tugevamaks saama ning kiiruse ja julguse tagasi.»

Bayreuthi eurosarja hooaeg on sellega sisuliselt lõppenud. Vahegrupis tuleb pidada veel kaks mängu, ent kuna seni pole võidetud neljast ainsatki, jäädakse edasipääsejate ehk kahe parema hulgast välja. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles