Djokovici vaktsiini-saaga on serblased löönud kahte leeri

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: Christopher Pike/Reuters/Scanpix

Tenniseaasta alguses on Austraalia lahtiste sportliku poole kõrval räägitud vähemalt sama palju Novak Djokovicist, keda ei lubatud vaktsineerimatuse tõttu hooaja esimesele suure slämmi turniirile. Serblasel leidub kodumaal toetajaid, aga ka kriitikuid.

«Riik on Novak Djokovici vaktsiiniskandaali järel jagunenud kahte leeri,» kirjutab Suurbritannia ajaleht Daily Mail, kelle ajakirjanik käis Belgradi tänavatel kohaliku spordistaari kohta uurimas. 

«Nad poleks ameeriklast või britti nõnda kohelnud,» ütles kohalik lasteaiakasvataja Matja Malinowski. 

Serbia koondise treeneri Dejan Vraneši arvates on tegemist lausa vandenõuga. Ta pakub välja, et tennisejuhid tahavad vältida olukorda, kus Djokovic mööduks slämmivõitudega Rafael Nadalist ja Roger Federerist. Kogu triol on võrdselt 20 suurturniiride karikat.

«Väikesed ja vanamoodsad riigid ei sobi nende stsenaariumisse. Nad otsivad võimalusi meie pidurdamiseks,» sõnas Vraneš.

Sarnaseid toetusavaldusi on Djokvic saanud kuhjaga. Aga mitte kõik pole rahvuskangelase selja taga. «Meil on väga suuri probleeme inimeste vaktsineerima saamisega. Novak saaks sellele kaasa aidata,» märkis üks Serbia arst. Riigis on kaitsepookimise protsent alla 50.

Aga asi pole vaid koroonaviiruses. Maailma esireket on põhimõtteliselt igasuguste vaktsiinide vastane. Mõnes ringkonnas on Djokovic ristitud «pseudoteadlaseks».

Praegu pole täpselt teada, kus, millal ja kuidas serblane hooaega saab alustada. Spekuleeritud on veebruari teises pooles toimuva Dubai ATP 500 turniiriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles