Suurüllatus: aastaid Itaalias mänginud Aivar Kuusmaa poeg liitub Pärnuga (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaspar Clemet Kuusmaa.
Kaspar Clemet Kuusmaa. Foto: Stella Azzurra Roma/Facebook

Pärnu Sadama korvpallimeeskond teatas, et nendega liitub katseajaga Aivar Kuusmaa poeg, täna 18. sünnipäeva tähistav Kaspar Clemet Kuusmaa.

«Juba 13-aastaselt saapamaale siirdunud Kaspar on Rooma Stella Azzurra korvpalliakadeemia nimekirjas, kuid otsus tulla Pärnusse sündis koos perega ning klubi andis selleks hea võimaluse,» seisab Pärnu meeskonna sotsiaalmeedias. 

«Olen Eestist ära olnud 4,5 aastat aga siinse liigaga olen kursis, ka peatreener Rannulaga sai 2021 suvel U18 koondisega trenni tehtud, kuid kahjuks minu vigastuse tõttu jäi meie kokkupuude väga väikeseks,» rääkis Eesti noortekoondiste mängujuht Kuusmaa, keda ootab esialgu kahenädalane katseaeg.

Mitmete hooaegade jooksul eelkõige Stella Azzurra noortesatse esindanud Kuusmaa sai tänavu esimesi minuteid ka Itaalia tugevuselt teises liigas mängivas põhitiimis. Kolme mängu keskmisteks jäid 4,7 minutit, 1,3 punkti ja 0,7 resultatiivset söötu. 

«Pean siin oldud aja jooksul suurimateks õnnestumisteks 2018. aasta suve, kui mind valiti All Star meeskonda Itaalia finaalturniiril. Lisaks oli minu debüüt sügisel Itaalia liigas Serie A2s,» märkis Kuusmaa pressiteates. 

Isa Aivari sõnul sai Kaspar Itaalias veedetud nelja ja poole aasta jooksul korvpallihariduse alusmüüri. Ta mängis edukalt Itaalia noorteturniiridel ja möödunud kevadel ka noorte Euroliiga finaalturniiril. Sügisel sai ta Rooma Stella Azzurra esindusmeeskonnas tuleristsed Itaalia tugevuselt teises liigas.

Aivar Kuusmaa.
Aivar Kuusmaa. Foto: Margus Ansu

«Soovime saada tema letter of clearence'i ehk mängijaõigused, et ta saaks siis korvpalliga edasi tegeleda. Kaspari jaoks oli otsustamine raske, sest ta peab Stellat oma teiseks pereks. Leidsime üheskoos nõu pidades, et teha korvpalluri teekonnal muudatus,» lausus noormängija isa. 

«Kaspar tahab ennast proovile panna ka siinsel korvpallimaastikul, läks ta ju siit võõrsile väga noores eas, juba 13-aastasena. Tema eesmärk on järgmise poole aasta jooksul end hästi käima tõmmata. Korvpalli kõrval keskendub ta gümnaasiumiõppele, mis kindlasti nõuab omajagu energiat ja aega. Ka kooli lõpetamine tuleb võtta eesmärgiks.»

Aivar jätkas: «Siis ta saab aru, kui palju tal on võimalik Pärnu Sadama meeskonna mängukoormust arvesse võttes treenida. Järjepidev treenimine on talle praeguses arengujärgus kindlasti oluline. Suvel seisab Kaspari jaoks ees võib-olla üks olulisemaid etappe, osalemine Eesti noortekoondisega Euroopa meistrivõistluste valikturniiril.»

Aivar lisas, et pere on poega tema otsustes ja tegemistes kogu aeg toetanud ja toetab ka praegu.

Pärnu hoiab Eesti-Läti liigas 8 võidu ja 7 kaotusega kuuendat kohta. 

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles