Stabiilsust otsiv Tormis Laine ootab suurema põnevusega suurslaalomi olümpiastarti

Ville Arike
, ajakirjanik
Copy
Suured stardinumbrid tähendavad, et Tormis Laine peab MK-sarjas startima rivi lõpus, kust on keeruline jõuda edasipääsejate sekka.
Suured stardinumbrid tähendavad, et Tormis Laine peab MK-sarjas startima rivi lõpus, kust on keeruline jõuda edasipääsejate sekka. Foto: Christian Bruna/EPA/Scanpix

Neli aastat tagasi Pyeongchangis debüüdi teinud mäesuusataja Tormis Laine läheb Pekingisse oma teisele olümpiale nüüd juba MK-sarjas kogemusi korjanud mehena. Areng pole kulgenud sama kiirelt, kui Laine mõni aasta tagasi lootis, aga ta rügab ja võitleb edasi, sest positiivseid märke leidub.

Pärast Stamsi suusagümnaasiumi lõpetamist kuulutas Laine 2019. aasta suvel, et maailma tipp on lähedal. Ta sai hakata elama profielu. Juuniorideklassi võistlused läksid hästi, MK-sarja norm õnnestus täita hooajaks 2020/21, siht oli mõnel võistlusel pääseda teise sõitu, 30 parema sekka.

Arvuliselt vaadates aga mullu näppude vahele midagi ei jäänudki. MK-etappidel teise sõitu murda ei õnnestunud, juunioride MM tõi loodetud medali asemel 9. koha. Veidi laiema pilguga vaadates ütles Laine aga, et masti hooaeg maha ei võtnud ning loodetavasti saab tehtud töö vilju maitsta edaspidi. Palju energiat võttis sponsorfirma Kästle suuskade testimine ja pidev vahetamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles