Ogier: austan Verstappenit, aga Hamiltonilt rööviti tiitel

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: FRANCOIS FLAMAND via www.imago-images.de/SCANPIX

Autoralli ajaloo üks edukaimaid piloote, prantslane Sebastien Ogier rääkis kodumaises taskuhäälingus «RMC's Super Moscato Show» muuhulgas ka F1-sarja möödunud hooaja kõmulisest viimasest etapist. 

Abu Dhabis toimunud finaalvõistlusel oli Lewis Hamilton kihutamas kaheksanda MM-tiitli suunas, kuniks viis ringi enne lõppu tuli rajale turvaauto. Järgnevate sündmuste ahelana, suuresti võistluste direktori Michael Masi kaheldavate otsuste tõttu, noppis lõpuks siiski etapi esikoha ja ühtlasi võidukarika Max Verstappen. 

Spordisõprade arvamused on jagunenud kahte leeri, toetajaid jagub mõlemale poolele. Must-valgelt pole aga kahtlustki, et Masi painutas väga julgelt kirja pandud reegleid. 

«Hamiltonil on ilmselt väga raske seda olukorda seedida. Ta tunneb, et teda rööviti. Olgem ausad, teda röövitigi. Ärme karda seda välja öelda,» avaldas Ogier britile toetust. 

«Kuigi ma austan Verstappenit, ta tegi suurepärase hooaja, siis viimasel nädalavahetusel kontrollis Hamilton võistluse käiku ka lõpu eel. Aga siis saabus mõned ringid enne lõppu kuulus turvaauto.»

12. detsembril toimunud skandaalse võidukihutamise järel on Hamilton hoidnud väga madalat profiili. Spekuleeritakse isegi, et ta võibki võistlussussid varna riputada. 

«Usun, et ta tuleb tagasi. Ta on väga kõrges konkurentsis ja parimas tiimis,» arvas Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles