Maailmakuulus spordiportaal: Eesti elab vaatamata väikesele rahvaarvule tenniseunelmas

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaia Kanepi (vasakul) ja Anett Kontaveit.
Kaia Kanepi (vasakul) ja Anett Kontaveit. Foto: Raul Mee

Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi teevad heade tulemustega Eestile reklaami üle kogu maailma. Tuntud, nädalas umbes 60 miljonit lugejat köitev spordiportaal Sportskeeda kirjutas meie tennisistidest kiitva loo

«Vaid 1,3 miljoni elanikuga Eesti ei kuulu nende hulka, keda sageli tennise-diskursuses mainitaks. See Balti riik pole kunagi võitnud suurt slämmi, aga neil ei ole ka materjali nagu näiteks USA-l või Tšehhil,» alustas ajakirjanik Vedant Chandel, kes pealkirjastas oma loo mõttega, et Eestis elab vaatamata väikesele rahvaarvule tenniseunelmas*.

«Tegelikult on riikidel nagu Hispaania, Itaalia, Venemaa ja Tšehhi meeste ning naiste peale rohkem esikümne mängijaid kui Eestil esisajas kokku. Aga sellele vaatamata on Eesti tennisefännidel olnud viimasel ajal põhjust tähistamiseks. Nende kaks suurt ikooni – kes esindavad tegelikult täiesti erinevaid ajastuid –, Kaia Kanepi (36) ja Anett Kontaveit (26) on tänavust hooaja alustanud kenasti. Ja nende edu pole jäänud märkamata.»

Chandel toob välja, et Kontaveidist sai eelmise aasta lõpus esimene esikümnesse jõudnud eestlanna. Austraalia lahtistel langes ta küll konkurentsist juba teises ringis, ent tulevik võiks olla helge. «Tal on kõik relvad edukaks hooajaks olemas,» märkis tennisespets.

Kanepi puhul rõhutatakse edu hooaja esimesel suurel slämmil. Suuresti vastu ootusi jõudis 36-aastane Haapsalus sündinud tennisist Austraalia lahtistel esimakordselt kaheksa hulka ning poolfinaalistki ei jäänud palju puudu. 

«Jõulise mängu ja suurte areenide nautijana tuntud Kanepi on nüüd jõudnud kõigil suurtel slämmidel veerandfinaali. Järjekordse üllatuse sepistas ta Melbourne'is. Pettumusega pidi väljakult lahkuma nii Angelique Kerber kui ka Arina Sabalenka.»

*Originaalpealkiri inglise keeles: Led by Kaia Kanepi and Anett Kontaveit, Estonia is living the tennis dream despite its small population

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles