Treeneri usalduse võitnud Kullamäe tegi Hispaania kõrgliigas oma karjääri parima esituse (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kristian Kullamae (vasakul) septembrikuises mängus Madridi Reali vastu.
Kristian Kullamae (vasakul) septembrikuises mängus Madridi Reali vastu. Foto: Irina R. Hipolito/Afp7 / Europa / Scanpix

Kristian Kullamäe koduklubi Burgos kaotas Hispaania korvpalli kõrgliigas koduplatsil Tenerifele 73:81. Eesti koondise tagamängija oli heas hoos. 

Burgos jäi tagaajajaks üsna mängu alguses, kuid esialgu püsiti löögiulatuses: Tenerife võitis avapoolaja 39:31. Vähe kärises suureks kolmanda veerandajaga, mille võõrustajad kaotasid 12:21. Halvimal juhul jäädi viimase neljandiku alguses maha 18 punktiga. Ent püssi põõsasse ei visatud. 

Kui mängida jäi veidi üle kolme minuti, jõudis Burgos viie silma kaugusele. Lähemale Tenerife aga koduperemehi ei lubanud ning mäng tüüriti võidusadamasse. 

Tiimi tagasitulekus oli väga oluline roll ka Kullamäel. Oma üheksast punktist seitse viskas ta viimasel veerandajal, lisaks läks kirja kaks resultatiivset söötu (kokku kolm). 

Kusjuures avapoolajal teenis Kullamäe vaid napilt üle nelja minuti, kuid lõpuks kasvas mänguaeg 21 minuti ja 41 sekundi peale. See näitab kindlalt, et meie mees võitis peatreeneri – Burgoses tänavu kolmanda – Paco Olmose usalduse. 

Hooaja jooksul kõikuvalt võimalusi saav Kullamäe tegi Hispaania meistrivõistlustel oma parima partii. Varasemalt oli ta visanud korra kaheksa punkti, 19. septembril debüütkohtumises Madridi Real vastu. Tõsi, Meistrite liigas kostitas tagamees detsembris Istanbuli Darüssafakat 12 silmaga.

Tervikuna pole Burgose seis sugugi kiita. Kodustel meistrivõistlustel hoitakse nelja võidu ja 13 kaotusega eelviimast kohta. Viimased viis mängu järjest on kaotatud. Meistrite liigast langeti valitsevate tšempionitena teise ringis. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles