Euroliiga staar selgitas, miks ta keeldus NBA klubi 45-miljonilisest pakkumisest

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Nikola Mirotic.
Nikola Mirotic. Foto: Juan Carlos GarcíA Mate/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Pärast viit üldse mitte kehva hooaega korvpalliliigas NBA naasis Nikola Mirotic 2019. aasta suvel Euroopasse, liitudes Barcelonaga. Miks loobus Montenegros sündinud ja sirgunud ääremängija ookeanitagustest rahamägedest?

Hea käega pallur tegutses NBAs üsna edukalt. Ta esindas viie hooaja jooksul Chicago Bullsi, New Orleans Pelicansi ning viimasena Milwaukee Bucksi. Kõigil aastatel viskas ta põhiturniiril keskmiselt vähemalt 10 silma. Kogusaldoks jäi 319 kohtumist, 24,2 minutit, 12,3 punkti ja 5,9 lauapalli. 

2019. aasta juunis pakkus Utah Jazz hea käega mängumehele kolme-aastast lepingut, mis toonuks talle sisse umbes 45 miljonit USA dollarit (ca 40,4 miljonit eurot). Mirotic lükkas selle aga tagasi. 

«Miks ma ei ole koos oma perega? Mõtlesin, et ära tee seda Niko. Kui lennukile astud, allkirjastad ka lepingu,» meenutas Mirotic intervjuus BasketNewsile kahe ja poole aasta tagust suve, mil ta oli peaaegu USAsse naasmas. 

«Perekond oli mu prioriteet. Tahtsin, et minu lapsed kasvaks üles Euroopas.»

Veebruaris 31. sünnipäeva tähistav pallur lõigi käed hoopis Barcelonaga. Mirotic kohanes Euroliigaga taas kiiresti, kogudes esimesel hooajal keskmiselt 19,6 punkti ja 6,9 lauapalli. Praegu on tegemist kogu sarja ühe kardetuma mängijaga. 

Muide, Barcelonas teenib Mirotic hooaja eest hinnanguliselt 5 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles