Üliraskest seisust välja tulnud esireket võitis marulise kodupubliku ees Austraalia lahtised settigi loovutamata (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Võidukas Ashleigh Barty.
Võidukas Ashleigh Barty. Foto: MARTIN KEEP/AFP/Scanpix

Tennisehooaja esimene suure slämmi, Austraalia lahtiste naiste üksikmängu tiitel jäi koju, sest maailma esireket Ashleigh Barty alistas finaalis üllataja Danielle Collinsi (WTA 30.) 6:3, 7:6 (2). 

Ligi 15 000 pealtvaatajat mahutavale Rod Laver Arenale lubati otsustavat matši vaatama 80 protsenti kogutäituvusest. Tribüünid kaikusid kodupubliku lemmiku, suurfavoriidi Barty rütmides. Aga lihtsat jalutuskäiku austraallanna ei saanud. 

Eelnevates ringides polnud Barty kaotanud ainsatki setti, halvimal juhul loovutas ta ühes vaatuses neli geimi. Finaali eel oli ta platsil viibinud vastasest peaaegu 4 tundi vähem. 

Esireket haaras ohjad ka täna. Avasetis jagus pinget seisuni 3:2, kuniks Barty murdis vastase pallingu ja sellest piisas, et oma paremus 6:3 maksma panna. 

Aga alles läks mänguks! Esimest korda suure slämmi finaalis mänginud Collins pääses 3:0 ja 5:1 ette ning paistis, et Barty enesekindlus on löödud viimaks kõikuma. Ent esinumber tõestas vastupidist. 

End korralikult kokku võtnud australlanna vastas 4:0 vahespurdiga, jõudes 5:5 viigini. Seejärel võitis ka Collins üle pika aja geimi, ent parema selgitamiseks läks tarvis kiiret lõppmängu. 

Seal Barty enam midagi juhuse hooleks ei jätnud. Ta pani oma paremuse maksma kindlalt 7:2. Tasuks karjääri kolmas suure slämmi tiitel, ent esimene koduõuel! Finaalmäng kestis 1 tund ja 27 minutit. 

Viimati võitis Austraalia lahtised kohalik naine 44 aastat tagasi, mil parim oli Chris O'Neil. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles