VIDEO Saksamaa suusahüppaja elas olümpia eel üle hirmuäratava kukkumise

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Selina Freitag ennast püsti ajamas.
Selina Freitag ennast püsti ajamas. Foto: Socher/ Eibner-Pressefoto via www.imago-images.de

Saksamaal Klingenthalis keerutavates tuuleoludes toimunud naiste suusahüpete MK-etapil ei saanud keegi vastu MK-sarja üldliidrile austerlannale Marita Kramerile. Võistluse järel räägitakse palju rohkem aga karmilt kukkunud sakslannast Selina Freitagist.

Saksamaa olümpiakoondisesse kuuluv ning järgmisel nädalal Pekingisse lendav Freitag tegi tuulistes oludes 102,5-meetrise õhulennu, kuid paraku läksid maandudes tema suusad risti, mistõttu kaotas ta tasakaalu ja prantsatas näoga vastu hüppenõlva.

Kui esialgu tundus, et sakslanna kaotas õnnetuse tagajärjel meelemärkuse, siis pärast paarisekundilist lamamist hakkas ta siiski ennast liigutama. Kohale jõudnud arstid vaatasid Freitagi hoolsalt üle ning maandumisnõlvalt lahkus sakslanna juba omal jalal, pealtvaatajatele pöialt näidates. 

«Meil oli selles ebaõnnes palju õnne: tundub, et ta pääses ainult marrastustega,» oli Saksamaa suusaliidu kõneisiku Florian Schwarzi lühikommentaar pärast võistlust.  

Klingenthali tuuleolud olid täna tõepoolest salakavalad ning seetõttu pandi paremusjärjestus paika vaid ühe hüppe põhjal. Nõnda teeniski esikoha Kramer (123,5 meetrit ja 80,2 punkti), kellele järgnesid Katharina Althaus (77,1 p) ja sloveen Ema Klinec (72,0).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles