Leedu korvpallitäht Sabonis ületas oma legendaarse isa NBA tulemuse

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Domantas Sabonis embamas meeskonnakaaslast Caris LeVerti.
Domantas Sabonis embamas meeskonnakaaslast Caris LeVerti. Foto: Nate Billings/AP/Scanpix

Leedulane Domantas Sabonis on maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA tegemas suurepärast hooaega ning visanud nüüd unistuste liigas rohkem punkte kui tema legendaarne isa Arvydas.

Läinud ööl kaotas Sabonise leivaisa Indiana Pacers küll 105:132 Dallas Mavericksile, aga võitis öö enne seda lisaajal 113:110 Oklahoma City Thunderit. Tolles kohtumises tõi Sabonis 24 punkti ehk ta oli oma NBA karjääris visanud 5648 punkti (Mavericksi vastu lisandus veel 21 silma – toim.).

Tänaseks 57-aastane Arvydas Sabonis, keda peetakse Euroopa korvpalliloo üheks paremaks mängumeheks, sai seitsme hooaja jooksul Portland Trail Blazersis kirja 5629 punkti.

Muide, 25-aastane Domantas Sabonis on sündinud just Portlandis, kuid peab end leedulaseks ning esindab võimalusel ka nende rahvuskoondist. Ta on lisaks Pacersile mänginud ka Thunderis.

211 cm pikkuse Sabonise käimasoleva hooaja statistika avaldab muljet: 19,1 punkti, 12,1 lauapalli ja viis korvisöötu mängu kohta. Ent idakonverentsis on Pacers 15 võistkonna hulgas 18 võidu ja 33 kaotusega eelviimane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles