Karikavõitja Tartu tahab uue jänkiga mängu elu sisse saada

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Braxton Huggins.
Braxton Huggins. Foto: Tartu Ülikool Maks&Moorits

Sel hooajal mitu korda tagaliinis vangerdusi teinud Tartu Ülikool Maks & Moorits korvpallimeeskond on sõlminud hooaja lõpuni lepingu ameeriklase Braxton Hugginsiga. Varem Hollandis ja Soomes mänginud Huggins teeb debüüdi teisipäeval Rapla vastu, vahendab klubi pressiteenistus.

25-aastane ja 193 cm pikkune USAst Californiast pärit Huggins on pärast ülikooli profikorvpalli mänginud Hollandis, Soomes ja Kreekas.

Hooajal 2019/2020 tegi Braxton ZZ Leideni särgis kaasa nii Hollandi meistriliigas kui ka FIBA Europe Cupil. Leiden lõpetas hooaja viiendal kohal ning Braxtoni hooaja keskmisteks näitajateks kujunesid 15 punkti, 3,1 lauapalli ja 1,5 korvisöötu. FIBA Europe Cupis viskas ameeriklane 12 mänguga keskmiselt 15,9 punkti, võttis 5,3 lauapalli ja andis 2,1 korvisöötu.

Möödunud hooajal Soomes KTP ridades kogus Huggins 18 mänguga keskmiselt 20,4 punkti, võttis 5,2 lauapalli ja andis 3,7 korvisöötu. Eelmise hooaja lõpus tegi Huggins kaasa ka mõnes Kreeka esiliiga kohtumises Ermis Agiase meeskonnas.

Tartu spordidirektori Janar Taltsi sõnul aitab lisajõud hooaja teise poolel korralikult mängida. «Karikamängudest oli näha, et meeskonda on kedagi juurde vaja. Lamontest (Lamonte Bearden, kes lahkus eelmise aasta lõpus – toim.) oli detsembris palju abi, aga tema polnud ka päris ideaalne variant.

Vigastused ja koroona on koosseisu hõredamaks teinud ja see kajastub ka mängupildis. Tabeliseis pole praegu kiita, aga midagi kadunud ka pole, sest meil on veel päris palju mänge pidada. Oleme tänavu erinevaid mängijaid proovinud ja nüüd on hooaja lõpuni meil tagaliinis Huggins, kellel on paari hooaja Euroopa kogemus ja teinud korralikke mänge ka FIBA Europe Cupis. Loodame, et see valik õigustab ennast ja saame mängu jälle vähe elu sisse,» sõnas Talts.

Taaralinna esindusvõistkonnal on Eesti-Läti liigas kirjas kolm võitu ja 12 kaotust ning sellega asutakse 13. tabelireal. Play-off'i pääseb kaheksa võistkonda ja hetkel on kaheksandal kohal Ogre meeskond seitsme võidu ja seitsme kaotusega. Tartul on põhiturniiril mängida veel 11 kohtumist.

Järgmise mängu peavad tartlased teisipäeval, 1. veebruaril Raplas sealse Avis Utilitas Rapla vastu. Nädala teises mängus võõrustab Tartu 4. veebruaril kell 19.00 Tallinna Kalevit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles