Nadal võitis pööraseks kujunenud Austraalia lahtiste finaali ning oma 21. suure slämmi tiitli (1)

Postimees Sport
Copy
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: MARTIN KEEP/AFP/Scanpix

Rafael Nadal (ATP 5.) võitis Austraalia lahtiste meistrivõistluste meesüksikmängu finaalis Daniil Medvedevit (ATP 2.) 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, 7:5. Hispaanlasest sai läbiaegade kõige edukam meesmängija suure slämmi turniiridel, neid tiitleid on tal kokku 21.

Viis tundi ja 24 minutit kestnud kohtumise kõige lühemaks kujunes 42 minutit kestnud avasett, mille võitis pealtnäha mängleva kergusega 25-aastane Medvedev. Pea pooleteisetunniseks veninud teine sett lõppes kiires lõppmängus ning mullune USA lahtiste võitja oli seti kaugusel esimest triumfist Melbournes. Kuid siis sai oma mängu käima venelasest kümme aastat vanem Nadal.

Kahe tunni jooksul võitis ta kaks setti 6:4, 6:4 ning viis mängu otsustavasse viiendasse setti. Ta murdis seisul 2:2 Medvedevi servi ning pääses 5:3 ette. Seejärel oma servi hoidnud venelane murdis seisul 5:4 omakorda vastu, kuigi Nadal oli vahepeal vaid kahe punkti kaugusel tiitlivõidust. Kuid siis murdis Nadal otsustavas setis teist korda Medvedevi servi, pääses 6:5 ette ning võitis otsustava geimi raudse närvikindlusega.

Kuigi pühapäevane finaal, mis vältas kohaliku aja järgi kuni kella 01.10 öösel, venis päris pikaks, siis polnud tegemist rekordilise matšiga. Kümne aasta tagune finaal Novak Djokovici ja Nadali vahel kestis viis tundi ja 53 minutit ning lõppes serblase võiduga.

Nadali jaoks oli tegemist karjääri teise võiduga Austraalia lahtistel. Viimati võitis ta 2009. aastal, kui alistas samuti viiesetilises matšis Roger Federeri. Medvedevil tuli Austraalia lahtiste finaalis kaotus vastu võtta teist aastat järjest, mullu kaotas ta otsustavas mängus Djokovicile.

Kohtumise statistika:

Foto: Australian Open
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles