Kontaveit peaks platsile naasma järgmisel nädalal, Kanepi osas küsimärgid (4)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/AFP7/Scanpix

Uus tennisehooaeg läks hooga käima Austraalias, kui jaanuaris peeti maakera kuklapoolel soojenduseks väiksemaid turniire ja seejärel esimene suur slämm. Mis saab edasi?

Naiste konkurentsis toimub järgmine tähtsam mõõduvõtt Peterburis, kus peetakse 7.-13. veebruarini WTA500-kategooria turniir. Seal peaks kaasa tegema ka Anett Kontaveit, kes pärast Austraalia lahtistel teises ringis pudenemist langes edetabelis seitsmendalt kohalt üheksandaks. Sellele vaamata oleks tal idapiiri taga teine asetus, üles antud mängijatest on pingereas kõrgemalt vaid Maria Sakkari (WTA 8.). 

Lisaks peaks kõvematest tegijatest 703 580 USA dollari suuruse auhinnafondiga turniiril osalema Ons Jabeur (WTA 11.), Jelena Rõbakina (WTA 12.), Anastassija Pavljutšenkova (WTA 14.), Belinda Bencic (WTA 19.) ja veel mitmed 30 parema hulka kuuluvad mängijad.

Kontaveit on üles antud ka nädal hiljem algavale Dubai WTA500-turniirile. Ilmselt oleneb seal osalemine paljuski Peterburi tulemustest. 

Veebruari tähtsaim turniir, Qatar WTA1000 peetakse 20.-26. veebruarini. Selle võistluse osalejate nimekirja veel väljas pole, ent huvi osalemise vastu on kindlasti suur, kuna mängus suured edetabelipunktid ja kopsakas auhinnaraha. 

Elu parima Austraalia lahtiste seljataha jätnud Kaia Kanepi (WTA 63.) edasine kalender pole veel selge. Kuigi ta keskendub eelkõige slämmidele, siis tuleks kindlasti enne järgmist suurturniiri, 22. mail algavaid Prantsusmaa lahtisi kuskil veel mängida. 

«Ma pole praegu ühelegi turniirile üles antud, sest mul oli Austraalias väga palju punkte kaitsta. Ma ei teadnud, mis mu reiting on pärast turniiri. Usun, et varsti vaatan, mida mängida. Aga enne Pariisi oleks mõistlik midagi mängida,» muigas Kanepi kolmapäeval, pärast veerandfinaali kaotust Iga Swiatekile. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles