Talikrossi meistrisarja etapil Pärnus liidrid ei eksinud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
#62 Andero Lusbo ja #114 Rannar Uusna.
#62 Andero Lusbo ja #114 Rannar Uusna. Foto: Martin Mand

Pärnu lennuvälja motopark oli laupäeval see koht, kus jätkusid Eesti meistri-ja karikavõistlused talikrossis. Sõidud pakkusid sarnaselt avaetapile Kosel hulga põnevust ja ette rutates võib öelda, et paljudes klassides sarja liidrid ei eksinud.

Ühises stardis läksid rajale MX1, MX2 , MX2 jun ja seeniorite klassi sõitjad. Esimeses sõidus haaras ohjad kvalifikatsiooni kiireim Andero Lusbo (Kawasaki), Rannar Uusna (KTM) ja Martin Leok (KTM) teda jälitamas. Leok möödus esmalt Uusnast ja siis Lusbost ja võitis sõidu nelja sekundilise eduga Lusbo ees. Nemad moodustasid MX1 esiduo, kolmandana finišeerinud Uusna oli MX2 klassi kiireim. MX1 klassi kolmas oli Heigo Lauren (Yamaha), MX2 klassis järgnesid Uusnale Elary Talu (KTM) ja Tanel Rauk (Kawasaki).

MX2 juunior klassis pidasid taas hea duelli Rain Koch (KTM) ja Henri Roosiorg (KTM), mille võitis Koch. Kolmas oli Norman Madiberg (Yamaha). Seenioritest oli avasõidu kiireim Aivo Rabbi (Yamaha), edestades vaid 0,7 sekundiga Rene Jõgimaad (Honda), kolmas oli Enno Lustus (KTM). Teises sõidus võttis Leok taas võidu, edestades Lusbot ja Uusnat, kõva sõidu tegi MX2 juunioride arvestuse võitja Rain Koch, kes lõpetas viiendana.

Etapi kokkuvõttes sai MX1 klassis võidu Leok, edestades Lusbot ja Laurenit, MX2 klassi etapivõitja oli Uusna, Talu teine ja Rauk kolmas. MX2 juunioride arvestuses oli etapivõitja Koch, Roosiorg teine ja Madiberg kolmas. Seenioride klassis, kes püüdsid karikasarja punkte, oli etapivõitja Jõgimaa, kes võitis teise sõidu, teine Rabbi ja kolmas Aivo Hünnev (Honda).

Pärast teist etappi on punktid järgmised: MX1 liider on maksimumpunktidega Martin Leok (100 p), teine Andero Lusbo (88 p) ja kolmas Jüri Makarov (56 p). MX2 klassi meistrisarja liider on samuti maksimumpunktidega Rannar Uusna (100 p), teine Elary Talu (86 p) ja kolmas Tanel Rauk (82 p). MX2 juunioride meistrisarja liider on Rain  Koch (97 p), teine Henri Roosiorg (91 p) ja kolmas Kert Pääbo (74 p). Seenioride karikasarja liidrikoha võttis enda valdusesse Rene Jõgimaa (219 p), teine on Aivo Rabbi (201 p) ja kolmas Enno Lustus (184 p).

85 cc klassis sai Pärnust meistrisarja etapivõidu Tamur Talviku (KTM), kellele oli see esimeseks talikrossiks. Eelmisel aastal veel 65 cc rattaga kihutanud Talviku oli mõlema sõidu kindel võitja. Kokkuvõttes sai teise koha Andreas Hiiemägi  ja kolmas oli Hardi Roosiorg (KTM). Sarja liider on Pärnus viienda kohaga leppima pidanud Rait Kaimer (KTM), kellel on punkte 81. Teine on Hardi Roosiorg (74 p) ja kolmas Andreas Hiiemägi (58 p). 

Meistrisarja klassis Mini MX sai etapivõidu taas Raimond Reitel (Pitpro), kes edestas kokkuvõttes Marthi Lepikut (Pitpro) ja Sten Salujõed (Pitpro). Sarja liider on Reitel (100 p), teine Lepik (80 p) ja kolmas Salujõe (78 p).

Külgvankritel said esimeses sõidus võidu Gert Gordejev ja Keit Kivaste (AYR-KTM), teine koht kuulus Urmas Sugasepale ja Veiko Parksepale (AYR-KTM) ning kolmandad olid Tanel Reesna ja Ruslan Talf (AYR-KTM), ära märkimist tasub see, et esikolmik mahtus viie ja poole sekundi sisse. Teise sõidu esikolmiku koosseis oli sama, kohad aga vahetunud. Reesna jaTalf said võidu, Sugasep ja Parksepp olid teised ja Gordejev ning Kivaste kolmandad, esikolmik mahtus sel korral 9 sekundi sisse. Etapivõit seega ka sarja liidritele Reesnale ja Talfile, kellel meistrisarjas nüüd 92 punkti. Etapi teised olid Gordejev ja Kivaste, kes peale kahte etappi on kolmandad (78 p). Kolmas koht etapil kuulus Sugasepale ja Parksepale, kes meistrisarjas on teised (91 p).

Talikrossi karikasarja etapil klassis 65 cc sai etapivõidu Henry Vesilind (KTM), kes on ka sarja liider (233 p). Teine oli Egert Pihlak (KTM), kellel on ka sarjas teine koht (190 p), kolmas oli etapil Jörgen Matthias Talviku (KTM), kes sarjas on neljas (176 p). Etapil neljas olnud Robert Saun on kokkuvõttes kolmas (188 p). 50 cc klassis jätkab täiseduga Marcel Peldes (KTM), kes on kahe etapi võitjana kogunud 240 p. Etapil oli teine Andren Kaju (KTM), kes on ka sarjas teine (212 p) ja kolmas on Kenth Lusenberg (KTM), kes on ka kokkuvõttes kolmas (192 p). Mini MX Hobby arvestuses sai etapivõidu Mati Tagapere (Pitpro), kes on ka karikasarja liider (240 p). Teine oli Tanel Turro (BucciMoto), kes on ka kokkuvõttes teine (212 p) ja kolmas oli etapil Karl-Markus Jõeste (Pitpro). Kokkuvõttes on kolmas Margus Oks (Kawasaki), kes on kogunud 181 punkti. 

MX B klassi etapivõidu sai Pärnust Roy Puuström (Honda), edestades Olari Puldret (Honda) ja Egon Üprausi (KTM). MX C klassis võitis etapi Urmet Peterson (Honda) Mihkel Reino (Suzuki) ja Ain Kalda ees (Honda). Quad 200 võitjaks tuli Martin Adamson(Honda) Hendrik Volmeri (Yamaha) ja Kaidor Kompuse (Yamaha) ees. Quad 100 võit läks Kevin Saarele (Honda) Jenss Lootuse (Honda) ja Mihkel Salujõe (ATM) ees.

Järgmine talikrossi EMV ja EKV etapp sõidetakse 3. märtsil Räpinas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles