VIDEO Jalgpalli MM-valikmäng toimus erakordses külmas

Christopher Krutto
Copy
Hondurase (valges) ja USA mängijad käredas pakases.
Hondurase (valges) ja USA mängijad käredas pakases. Foto: KEREM YUCEL/SCANPIX

Jalgpalli MM-valikmäng Ameerika Ühendriikides Minnesotas toimus 16-kraadises külmas, USA koondis välistas 3:0 Hondurase ning astus sammu lähemale aasta lõpus Kataris toimuvale MMile pääsemiseks.

Kuigi külmapügalaid oli 16, siis tuulekülma mõõdeti tervelt 25 kraadi. Mängijatel olid seljas pikad dressid ning mõned neist kandsid kahte paari kindaid. Ometi oli tribüünidele kogunenud tuhandeid pealtvaatajaid, kellele pakuti käesoojendajaid.

Päris puutumata pakane mängijaid ei jätnud. BBC andmetel pidi kaks Hondurase pallurit platsilt ekstreemse külma tõttu lahkuma ja seda juba poolajal. Hondurase peatreener Hernan Gomez sõnas, et tingimused olid mõeldamatud.

Keskmine temperatuur Saint Paulis, kus areen asus, on veebruaris –11 kraadi. Inglismaa kõrgliiga kogemusega poolkaitsja endise poolkaitsja Craig Burley sõnul oli mängu pidamine seal halb otsus. 

«See on järjekordne tükike haledas pusles. USA-l on suur rahvaarv, aga väike jalgpallimentaliteet. Kui sa oled mängija, siis tahad mängida parimates tingimustes – sa oled endas kindel,» rääkis Burley.

«Sa ei korralda mängu sellises kohas sellise ilma ja temperatuuriga. See on väga madal mentaliteet,» lisas ta.

USA peatreener Gregg Berhalter põhjendas seal mängimist lühema reisiga. Nimelt mängis USA enne seda kohtumist Kanadas ja seetõttu otsustati mängijate taastumise mõttes võtta ette lühem reis Minnesotasse, mitte minne kaugemale, kus olnuks soojem.

USA hoiab valiksarjas 21 punktiga teist kohta. Esimesel kohal on 25 silmaga Kanada. MMile pääsevad automaatselt esimesed kolm rahvusesindust. Neljas peab pääset püüdma läbi play-off'i.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles