TalTech peab Credit24 Meistriliiga mängud Kuressaares, Pärnu saab kasutada koduväljaku eelist

Postimees Sport
Copy
Pärnu võrkpalliklubi. Foto on illustratiivne.
Pärnu võrkpalliklubi. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees

Credit24 Meistriliiga kulminatsioon läheneb suure hooga, enne play-off'e on pidada veel kahe vooru mängud. Sel nädalal tulevad Eesti klubidest väljaklule TalTech ja Pärnu Võrkpalliklubi.

Mängunädal algab reedel, mil omavahel madistavad Leedu esiklubi Gargždai Amber-Arlanga ja tabeli lõppu kuuluv lätlaste Daugavpilsi Ülikool/Ezerzeme. Nii laupäeval kui pühapäeval toimub kolm mängu, seejuures peab TalTech mõlemad kodumängud Kuressaare spordihoones. Eestis toimuvad kohtumised tuuakse otsepildis võrkpallisõpradeni Postimehe vahendusel.

Türgist Challenge Cupi veerandfinaalmängudelt naasev TalTech võõrustab laupäeval kell 18.00 VK Biolars/Jelgava MSGd ning pühapäeval kell 16.00 Kuressaares RTU Robežsardze/Jurmalat.

Seni pole Läti klubid TalTechile vastu saanud, RTU kaotas neile eelmise omavahelise mängu 0:3 ja Jelgava sai samuti 0:3 kaotuse. Tabelis teisel kohal oleval Tallinna klubil on punkte võrdselt linnarivaali Selveriga – 25 – mistõttu on iga punkt arvel, sest põhiturniiri lõpuni on jäänud vaid veidi rohkem kui nädal. Kindlasti ootab pealinna meeskond Saaremaa võrkpallifännidelt lätlaste vastu korralikku tuge.

Pärnu Võrkpalliklubi saab lätlaste vastu koduväljaku eelist kasutada. Pärnu kohtub laupäeval kell 16.00 lähirivaali RTUga ning pühapäeval kell 16.00 Jelgavaga.

Nii kuuendal kohal oleval Pärnul kui koht tagapool oleval RTUl on tabelis 14 punkti, ent Pärnul on kaks mängu vähem peetud. Pärnu meeskonna eest peaks debüüdi tegema nende uusim täiendus, brasiillasest nurgaründaja Gabriel de Carvalho Cavalcante. Avo Keele juhendatav meeskond tahab tabelisse punkte juurde teenida. «Loodan punktilisa kidlasti, sest kohad neljandast seitsmendani on saadaval, siin muidugi määrab ka see, kuidas Selver esineb. Aga seisud on intrigeerivad ja võimalusi tõusta on,» tõdes Keel.

Hiljuti põlve vigastanud brasiillasest sidemängija Jo Mauricio da Silva Neto peaks samuti rivis olema. «MRT midagi hullu ei näidanud ja loodan teda kasutada. Viimane liituja jäi küll kõhuviiruse kätte, ent temagi peaks homme rivis tagasi olema, koroonatõbised olid juba eile tagasi trennis,» loetles juhendaja murekohti.

Põhiturniir lõpeb 13. veebruaril ja veerandfinaalidega tehakse algust 17. veebruaril. Põhiturniiril üldarvestuses kohtadele 1.-8. tulnud võistkonnad kohtuvad veerandfinaalides järgnevalt: 1. vs 8., 2. vs 7., 3. vs 6. ja 4. vs 5., kusjuures 2. ja vajadusel 3. mäng on kõrgema asetusega võistkonna kodus. Nelja meeskonna osalusel toimuv Final Four turniir toimub 25.-26. veebruaril Tartus A le Coqi spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles