Verstappen teeb ralliradadel debüüdi

Postimees Sport
Copy
Jos Verstappen kallistamas oma poega Maxi.
Jos Verstappen kallistamas oma poega Maxi. Foto: FLORENT GOODEN via www.imago-images.de/Scanpix

Endine vormelisõitja ja valitseva F1-maailmameistri Max Verstappeni isa Jos paneb ennast peagi esmakordselt proovile ralliradadel.

Vanem Verstappen teeb oma debüüdi Belgia meistrivõistluste avaetapil Rally van Haspengouwil, mis sõidetakse 25. jaanuaril. Võistlemiseks kasutab ta DG Sporti poolt ette valmistatud Citroen C3 Rally2 autot.

Tegelikult pidi Verstappen rallidebüüdi tegema juba eelmise aasta lõpus, kuid too võistlus jäeti koroonaviiruse tõttu lõpuks ära.

«Rallisõit on midagi, mida teed kogemuste põhjal. Nende kogemuste hankimine on suurim väljakutse,» rääkis Verstappen Dirtfishile. «See ei sarnane millelegi, mida ma oma mootorispordi karjääris varem olen teinud. Kõik on minu jaoks uus. Alustades sellest, kuidas auto töötab, lisaks veel rajalegendi koostamine ja kasutamine, sõidu ajal juhiste kuulamine ja katsete tundma õppimine,» jätkas ta.

«Sul pole väga võimalust rajaga tutvuda ja pead kohe head tempot näitama. Samas ei tohi võtta üleliigseid riske. See on väga suur väljakutse ja ma ei oota, et lihtsalt tippu jõuan. Muidugi annan endast kõik, aga minu eesmärk on kogemusi hankida ja võimalikult palju õppida,» ütles hollandlane.

Lisaks Belgia meistrivõistlustele sihib Verstappen ka mõnel MM-etapil osalemist. Tema kaardilugejaks on kogenud Kris Botson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles