Dirk Nowitzkit vaevab tõsine tervisemure, isegi operatsioonist polnud abi

Postimees Sport
Copy
Dirk Nowitzki 2019. aasta märtsis.
Dirk Nowitzki 2019. aasta märtsis. Foto: Patrick Smith/Getty Images/AFP/Scanpix

2011. aasta NBA meister Dirk Nowitzki lõpetas sportlaskarjääri kolm aastat tagasi, kuid 43-aastast sakslast on häirimas jalavigastus ning mõnel päeval on tal väga raske liikuda. Lastega koos mängimisest unistav Nowitzki tunnistas, et isegi operatsioonist polnud abi.

213 cm pikkune Nowitzki on pärast 21 aastat tippkorvpallis tõsise jalavigastuse küüsis, avaldas ta saksakeelses taskuhäälingus, mida veavad vendadest jalgpallurid Toni ja Felix Kroos.

«Kas ma oleksin pidanud veel kaks aastat mängima? Võib-olla oleks mu jalg paremas seisus, saaksin lastega palli mängida, aga ma ei saa sellega praegu hakkama,» rääkis Nowitzki avameelselt.

NBA klubis Dallas Mavericks mänginud Nowitzki elab jätkuvalt Dallases koos naise Jessica (44) ja kolme lapsega – Malaika (8), Max (6) ja Morris (5). Sakslane jätkas, et mõnel päeval on tema jalg väga halvas seisus.

«On päevi, kus ma ei liigu väga hästi. Mõtlen ikka, et kas kaks viimast aastat meeskonnaga oli seda väärt. Me ei saavutanud klubiga midagi, neid mõtteid on mu peas palju,» ütles Nowitzki, viidates, et Mavericks ei pääsenud viimastel hooaegadel play-offigi.

Natuke sporti saab ta siiski parematel päevadel teha, nimelt mängib ta tennist. «Tagajoonel saan ma palle lüüa küll. Aga liikuda ma väga palju ei saa,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles