Soome tippklubi seljatanud eestlane krooniti esmakordselt sealseks karikavõitjaks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Karjaa BK-46 ridadesse mängiv Markus Viitkar (paremal).
Karjaa BK-46 ridadesse mängiv Markus Viitkar (paremal). Foto: Helin Potter

Põhjanaabrite juures mängiti laupäeval käsipalli Soome karikavõistluste finaal. Kolmandat aastat järjest tõstis hinnalise trofee pea kohale Karjaa BK-46, sel korral koos Markus Viitkariga. Eesti koondise joonemängija koduklubi alistas finaalis viimase aastakümne Soome käsipalli valitseja Riihimäe Cocksi 36:30 (15:9)

Kodusaalis mänginud Karjaa lubas küll külalistel avavärava visata, aga haaras peagi edu ja juhtis kümnendaks minutiks 7:2. Välismaalastest kubisev Cocks suutis parimal juhul kolme värava kaugusele tulla, aga Viitkari tabamus seadis poolajaseisuks 15:9.

Teise pooltunni algul pommitas legendaarne Jac Karlsson karjaalased juba 18:9 juhtima. Cocks viskas viis väravat järjest, aga uuesti sai BK-46 eest. Vahe kasvas uuesti seitsmele-kaheksale ja ohtlikuks Cocks enam ei saanud. BK-46 võitis tulemusega 36:30, Viitkar viskas kaks väravat. Endine Cocksi pallur Nico Rönnberg oli võitjate täpseim 12 tabamusega.

«Saime kohe algul kaitse toimima ja tänu sellele ka lihtsaid väravaid, nii poolkiiretest kui ka kiirrünnakutest. Lasime vastased lähemale, aga paanikat ei tekkinud – kõik oli meie kontrolli all. Tuli kohe paar õnnestumist kaitses ja kiired väravad,» kirjeldas Viitkar.

«Kindlasti tasub kiita meie väravavahti, Rony Leven tegi väga hea mängu. Aga võidu võti oli ikka heas kaitses. Endal oli nii ja naa mäng – nii kaitses kui ka rünnakul jäävad mõned asjad kripeldama. Aga sellele pole vaja mõelda, võit on võit! Klubi jaoks väga tähtis saavutus, kolmas karikas järjest,» sõnas värske Soome karikavõitja.

Jaanuaris 24-aastaseks saanud Viitkari jaoks on tegu teise suure tiitliga, sest 2018. aastal võitis ta HC Tallinnaga Eesti karikavõistlused. HC Tallase kasvandikust Eesti rahvuskoondise joonemängija pallib välismaal esimest aastat ja on senise hooajaga Soome meistri- ja karikavõistlustel visanud 49 väravat.

Eestlased on Soome aastakümnete jooksul ohtralt tiitleid võitnud, ent viimane karikavõit pärineb 2015. aastast. Siis võitsid Cocksi koosseisus karika neli eestlast – Antti Rogenbaum, Kristo Voika, Marius Lepp ja Marius Aleksejev. Vahepealse seitsme aasta jooksul jäid nii Ardo Puna, Sten Toomla kui ka abitreenerina Valdar Noodla karikafinaalis kaotajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles