Isa-poega Solbergid võitsid ihaldatud karika

Postimees Sport
Copy
Oliver Solberg (vasakul) ja Petter Solberg.
Oliver Solberg (vasakul) ja Petter Solberg. Foto: Race of Champions

Rootsis toimub esmakordselt autosportlaste iga-aastane mõõduvõtt Race of Champions. Laupäeval selgitati rahvuste karika võitja ning esikoha teenisid Norrat esindanud isa ja poeg – Petter ja Oliver Solberg.

Jäärajal erinevatel võistlusmasinatega alates Porschedest ja lõpetades rallikrossiautodega. Solbergid edestasid USAd, keda esindasid Jimmie Johnson ja Colton Herta.

Poolfinaalidesse jõudsid veel Soome duo Mika Häkkinen-Emma Kimiläinen ja Põhjamaade esindus Tom Kristensen-Johan Kristoffersson. Favoriitideks peetud rootslased Mattias Ekström ja Timmy Hansen langesid Solbergide vastu veerandfinaalis.

Kangeid võistluspaare oli võistlusel teisigi. Näiteks Prantsusmaad esindasid Sébastien Loeb ja Didier Auriol, Saksamaad Sebastian Vettel ja Mick Schumacher. Pühapäeval selgitatakse Pite Havsbadis individuaalne meister.

Race of Championsi on peetud alates 1988. aastast ning esimene kord sõideti 1986. aastal traagiliselt hukkunud rallimehe Henri Toivineni mälestuseks. Aastatel 1992-2003 toimus võistlus Gran Canarial, edasi aga hakati tuuritama üle maailma. Parimad on selgitatud näiteks Wembleyl ja Stade de France’il, aga ka Pekingi olümpiastaadionil.

Kahel viimasel aastal on suurvõistlus ära jäänud, 2020. aastal selgitati võitjad küll online-võistlusena, kuid 2021. aastal jäi üritus pandeemia tõttu pidamata. Tänavu selgitatakse parimad esmakordselt lumel ja jääl Rootsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles