VIDEO ⟩ Siim-Sander Vene tegi Itaalia tippklubi vastu oma kireva karjääri ühe parema partii (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Siim-Sander Vene viskel.
Siim-Sander Vene viskel. Foto: Fabrizio Carabelli/ZUMA Press Wire/Scanpix

Siim-Sander Vene tegi Itaalia korvpalli kõrgliigas hiilgava esituse, kuid sellest jäi Varesele napilt väheks, et alistada kohalik tippklubi Bologna Virtus. Eestlase leivaisa pidi koduväljakul alla vanduma 80:81. 

Kohtumine kulges väga suurte tõusude ja mõõnadega. Avaveerandi kaotas Varese 16:25, võitis kolmanda 32:16, jäi siis taas alla 12:28, ent põnevust jagus viimaste sekunditeni.

Muide, külaliste võidukorv sündis juba 1.36 enne lõpuvilet, 79:79 seisult sopsas Kyle Weems. Anthony Beanil oli umbes minut hiljem võimalik seis viigistada, ent ta tabas kahest vabaviskest vaid ühe. Viimasel rünnakul sai veel kolmest proovida Marcus Keene, aga see ei tabanud ja nõnda pidi Varese vastu võtma napima kaotuse. 

Selle eest, et mäng liigatabeli teise vastu nõnda nugadele üldse läks, võib suuresti «süüdistada» Venet. Põhiviisikus alustanud ääremängija müttas 30 minutit, viskas 27 punkti (kahesed 5/3, kolmese 11/7) ja noppis 9 lauapalli. Keene lisas 13 silma, mis tähendab, et kahe peale visati täpselt pooled tiimi punktid. 

Tegemist oli Eesti koondise kapteni kireva karjääri ühe säravaima partiiga. Vene on piiri taga mänginud alates 2006. aastast, seitsmes erinevas riigis. Vaid korra, 2016. aasta 13. novembril viskas ta samuti 27 punkti, kandes siis Venemaa satsi Nižni Novgorodi särki. 

Vaatamata kaotusele püsib Varese ohutsoonist ehk kahest viimasest kohast kõrgemal. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles