Neuville’i poolt hüljatud kaardilugeja naaseb võistlustulle

Postimees Sport
Copy
Nicolas Gilsoul.
Nicolas Gilsoul. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Thierry Neuville’i kauane kaardilugeja Nicolas Gilsoul naaseb ralliradadele ning istub Belgia rallisõitja Gino Bux’i kõrval kohalikus meistrisarjas.

Neuville’i ja Gilsouli koostöö kestis kümme aastat, kuid katkes 2021. aasta alguses. Mõne nädalad enne Monte Carlo rallit teatas Neuville, et loobub pikaaegse navigaatori teenetest ning võttis kaardilugejaks vähetuntud Martijn Wydaeghe. MM-sarjas on Neuville ja Wydaeghe võtnud kaks etapivõitu, kui esikohad nopiti mullu Belgias ja Kataloonias.

Gilsoul osales eelmisel aastal aga vaid ühel võistlusel, kui istus Sanremo rallil prantslase Paul-Antoine Santoni kõrval ning Volkswagen Polo R5-autoga lõpetati 14. kohal. Nüüd alustab Gilsoul koostööd 31-aastase kaasmaalase Buxiga.

Plaanis on osaleda kümnest etapist koosneval Belgia meistrivõistlustel ning Gilsoul ütles, et tahtis aidata sõitjat, kes on südamega asja kallal. «Tahan olla osa projektist, mida tehase täie pühendumisega. Tahan anda endast parima, et Gino saaks võidelda kõige kõrgemate kohtade nimel,» ütles Gilsoul SpeedAcitionTV-le.

Buxi ja Gilsouli autoks on Škoda Fabia Rally2-auto, tegemist on sõitjale korraliku arenguhüppega, sest varasemalt on ta sõitnud Rally4-autol, mullu esmakordselt MM-kalendrisse kuulunud Ieperi rallil osales ta RGT-klassi kuuluva Alpine A110-autoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles