Kalev/Cramo kaotas Euroliiga neljandale klubile vaid punktiga

Postimees Sport
Copy
Donovan Jackson.
Donovan Jackson. Foto: Sander Ilvest

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond kaotas täna VTB Ühisliigas 74:75 Euroliiga klubile Peterburi Zenitile. Avapoolaja vaid punktiga kaotanud Kalev oli võidus kinni kuni viimaste sekunditeni, kuid otsustaval hetkel tabas neid punktipõud.

Kalev kaotas Euroliiga neljanda klubi vastu avaveerandi 15:22, kuid kogus ennast järgmisel kümnel minutil ning poolajapausile mingi vaid punktilises kaotusseisus 40:41. Kolmanda veerandaja alguses mindi hetkeks ka juhtima, kuid Peterburi klubi tegi 11:2 spurdi. Veerandaja lõpus vähendati vahe ka nelja punktini, kuid otsustavale perioodile mindi vastu kuuepunktilises kaotusseisus.

Ka neljandal veerandil oli Kalev tagaajajarollis, kuid jõudis Kalevi spordihallis enam kui 500 poolehoidja silme all toimunud mängus poolteist minutit enne normaalaja lõppu vastastest vaid punkti kaugusele, 74:75.

Seejärel tabas mõlemat klubi kuni viimaste sekunditeni punktipõud, mida ei suudetudki murda. 3,2 sekundit enne lõppu võttis Kalevi peatreener Roberts Štelmahers aja maha, Eesti klubile jäi viimase rünnaku õigus, kuid viskele ei jõutud.

Kalev/Cramot vedas ameeriklane Donovan Jackson, kelle arvele jäi 27 punkti. Paremuselt teise mehena sai Kristjan Kitsing 14 punkti, kolmepunktiviskeid tabas ta neljast kolm. Silas Melson ja Isaiah Cousins viskasid vastavalt 14 ja 10 punkti.

Vigastustega hädas olnud Zeniti suurimaks punktitoojaks sai Alex Poythress 21 punktiga.

Kalevi jaoks oli tegemist VTB Ühisliiga hooaja üheksanda kaotusega kolme võidu kõrvale ning jätkatakse üheksandal kohal. Zenit sai kümnenda võidu ja on täna lisaajal 105:103 Moskva CSKA alistanud Kaasani Unicsi järel tabeli teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles