Eesti tenniseliit vajab koduse suurturniiri võõrustamiseks valitsuselt umbes miljonit

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi (paremal) ja Anett Kontaveit.
Kaia Kanepi (paremal) ja Anett Kontaveit. Foto: Sander Ilvest

Kultuuriminister Tiit Terik andis eile teada, et Eestile pakuti võimalust WTA250-kategooria tenniseturniiri korraldamiseks. Võistluse läbiviimiseks läheks tarvis aga korraliku rahasüsti.

«Meie naistennisistid Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi on oma saavutustega pakkunud palju rõõmu. Nende silmapaistvate tulemuste valguses tutvustas Eesti tennise liit mulle eelmisel nädalal võimalust korraldada sügisel Tallinnas tennisemaailma tippsündmust WTA Tour 250 turniiri,» teatas Terik sotsiaalmeedias. 

Alaliidu peasekretär Allar Hint on positiivselt meelestatud. «Meil ei ole seda turniiri veel olemas. Me oleme läbirääkimistes nii linna, riigi kui ka WTA-ga, et see turniir jõuaks siia. Kuigi eeldused selleks on olemas, on vaja kogu see pakett kokku saada,» ütles ta ERRile.

Hindi sõnutsi peavad nad WTA-le vastuse andma 18. veebruariks. Aluseks on eelarve kokku saamine, mis jääb ühe kuni kahe miljoni euro vahele. Terik märkis, et valitsuse toetussumma jääb ilmselt miljoni euro ringi, ettepanek esitatakse 17. veebruaril.

«Selle osa, mille me sponsoreelarvest oleme märkinud ja eesmärgiks pannud, selle me kindlasti üritame leida,» kinnitas Hint, et suusasõnaliselt on lubanud õla alla panna ka eratoetajad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles