Lewis Hamilton võib põlvitamise lõpetada (1)

Christopher Krutto
Copy
Mercedes' British driver Lewis Hamilton kneels down during F1's 'We Race As One' anti-racism campaign on the grid of the Zandvoort circuit before the start of the Netherlands' Formula One Grand Prix in Zandvoort on September 5, 2021. (Photo by Francisco Seco / POOL / AFP)
Mercedes' British driver Lewis Hamilton kneels down during F1's 'We Race As One' anti-racism campaign on the grid of the Zandvoort circuit before the start of the Netherlands' Formula One Grand Prix in Zandvoort on September 5, 2021. (Photo by Francisco Seco / POOL / AFP) Foto: Francisco Seco

F1-sarja tegevjuht Stefano Domenicali andis teada, et põlvitamisele enam eraldi kohta F1-etapi ajakavas ei määrata.

2020. aastast alates on F1-sarjas palju piloote enne sõitu põlvitanud, et näidata välja solidaarsust rassismi vastu. See lisati lausa F1-etapi ajakavasse, kuid nüüd on otsustatud see lõpetada.

«Põlvitamine oli tähtis nendele, kes uskusid, et tegu on tähtsa žestiga, sest peame kõiki austama,» rääkis Domenicali Sky Sportsile antud intervjuus. «Kuid nüüd on aeg edasi liikuda ja teha teisi samme. Peame keskenduma mitmekesisema kommuuni loomisele ja see on peamine samm.»

Hamilton on praegu ainuke mustanahaline sõitja F1-sarjas ja on rõhutanud põlvitamise tähtsust. Tõsi, kuigi ajakavast kaob põlvitamine ära, siis on tal lubatud seda teha mõnel muul hetkel, näiteks enne autosse istumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles