Prantsusmaa autotootja kinnitas, et hakkab WRCs Fordile konkurentsi pakkuma

Postimees Sport
Copy
Renault Clio RS Line Rally4-auto Monte Carlo rallil. Foto on illustratiivne.
Renault Clio RS Line Rally4-auto Monte Carlo rallil. Foto on illustratiivne. Foto: FRANCOIS FLAMAND via www.imago-images.de/SCANPIX

Prantsusmaa autotootja Renault teatas, et nende Rally3-auto näeb ilmavalgust 2023. aasta aprillis. Varasemalt esisillaveolisi Rally4-autosid valmistanud Renault jaoks on tegemist esimese neljarattaveolise ralliautoga.

Eelmisel aastal tutvustatud Rally3-autosid valmistab seni vaid M-Sport Ford, kuid alates tänavusest võisteldakse neil autodel juunioride MM-tiitlile (JWRC). See on kasvatanud võrdlemisi taskukohase neljarattaveolise ralliauto aktsiaid.

Reanult Rally3-auto valmib Clio baasil ning Renault Sport direktor Benoit Nogier tunnistas intervjuus DirtFishile, et auto on suur väljakutse saada auto veidi enam kui aastaga valmis.

«Hakkame seda uut võistluskategooriat avastama. See on esimene kord, kui Renault ehitab neljarattaveolise ralliauto. Me töötame palehigis ja mõne nädala jooksul peaks toimuma esimene test,» avaldas Nogier.

M-Spordil on JWRC sarjas oma autode kasutamiseks ainuõigus kuni 2024. aastani ning Renault sihib, et nende autoga hakataks võitlema WRC3 meistritiitli nimel. Lisaks on selle autoga võimalik sõita EM-sarjas ja kohalikes meistrisarjades.

Rally3-autod peaksid lõplikult välja juurima N-rühma ralliautod ning on kõige odavam viis osaleda sportrallidel neljarattaveolise autoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles