Eesti jalgpallitalent siirdus viimased 11 hooaega Meistrite liigas mänginud klubisse

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kristofer Käit lepingut allakirjutamas.
Kristofer Käit lepingut allakirjutamas. Foto: Tallinna Kalevi Facebooki konto

16-aastane Eesti jalgpallur Kristofer Käit sõlmis profilepingu Portugali hiiu FC Portoga, kes on viimased 11 hooaega mänginud ka vutimaailma tähtsaimas klubisarjas Meistrite liigas.

Noor mängumees liitub Portoga laenulepingu alusel kuni, peale mida on Portugali klubil võimalik laenulepingu lõppedes omandada eestlase mängijaõigused, kirjutab Tallinna Kalevi koduleht.

Eelmisel hooajal 15-aastaselt Kalevi esindusmeeskonnas debüüdi teinud Käit esindas sinivalgeid 11 esiliiga mängus, hooaeg enne seda sai ta U21 võistkonna eest Esiliiga Bs kirja seitse mängu.

Käit sõnas, et leping tähendab tema jaoks väga palju: «Olen kogu aeg tahtnud saada mõnda välismaa tippklubisse. Nüüd, kui olen teinud lepingu, ei tähenda see, et olen tehtud mees. Just vastupidi, nüüd alles hakkab töö tegemine. Iga päev peab trennis juurde panema ja andma endast maksimumi.

Olin väga üllatunud, kui esimest korda trenni jõudsin. Treenerid ja mängijad olid mu vastu väga toredad. Ma ei osanud nii sooja vastuvõttu oodata. Trenni ajal käib töö ja maksimaalne pingutus, aga kui trenn läbi saab, siis visatakse nalja ja lahkutakse riietusruumist alati nägu naerul,» muljetas Käit oma esimestest kogemustest meeskonnaga.

Kalevi spordidirektor Joel Lindpere sõnas, et tal on väga hea meel, et just Euroopa tippklubi akadeemiad on nende poistest huvitatud: «See on olnud pikk protsess, mis pöördub vaikselt tulemuseks. Meie parimad noored peavad saama oma võimaluse ja niisama ei anta midagi. Kristofer tuli välja pikast vigastusest ja võitles end Kalevi esinduse põhimeheks hooaja lõpus ja sellele järgnes midagi unustamatut noorele mehele. Tema jaoks on alles kõik ees. Soovime talle edu ning kindlasti elame talle kogu klubiga kaasa.»

Muide, poolkaitsja Käit on Eesti koondise keskpoolkaitsja Mattias Käidi noorem vend. Lisaks talle on Kalevist Euroopa tippklubisse siirdunud kolmas keskväljamees Martin Vetkal, kes kuulub Itaalia võistkonna AS Roma hingekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles