Monte Carlos suure avarii teinud M-Spordi talent lööb uue auto ehitamisel käed külge

Postimees Sport
Copy
Adrien Fourmaux M-Sport Ford pärast õnnetust.
Adrien Fourmaux M-Sport Ford pärast õnnetust. Foto: Twitter @rallynoticias

Talendikas rallisõitja Adrien Fourmaux katkestas MM-hooaja avaetapi Monte Carlos karmi avarii tõttu. Nüüd on M-Spordi Ford Puma Rally1 masinat rooliv prantslane tiimi peakorteris, et aidata ehitada uut neljarattalist.

M-Sport otsustas pärast Fourmaux' avariilise masinaga tutvumist, et 24. veebruaril algavale Rootsi MM-rallile mõeldes on mõistlikum lõpuni ehitada baasi jäänud auto kere toorik. Monte Carlos õhulennu teinud masinast võetakse mootor ja käigukast, kirjutab Autosport.

Fourmaux' avarii Monte Carlos:

«Minu jaoks oli oluline [mehaanikuid] aidata ning näidata, et me töötame koos tiimina ja ma pole olemas ainult rallide ajal,» sõnas Fourmaux. «Nad on teinud palju tööd, et ehitada neli autot, mistõttu valmistas ühe lõhkumine minu ja nende jaoks suurt pettumust.»

Veel mõni aasta tagasi arstiks õppinud Fourmaux on enda sõnul aidanud ehitada nii hübriidajamit, mootorit, jahutussüsteemi kui ka vedrustust. «Tean nüüd autost veidi rohkem. Mulle meeldib [mehaanikutega] aega veeta.»

Rootsi rallil kihutab neli Pumat: põhisõitjate Craig Breeni, Gus Greensmithi ja Fourmaux' kõrval roolib neljandat autot Prada moemaja pealike võsuke Lorenzo Bertelli, kelle jaoks on tegemist 63. MM-etapiga.

M-Spordi jaoks algas uus hooaeg parimal võimalikul moel, kui Sebastien Loeb võitis Monte Carlos. Et Breen oli kolmas, juhib 42 punkti kogunud Suurbritannia võistkond konstruktorite arvestuses Toyotat kolme silmaga. Hyundail on koos 13 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles