BLOGI JA TIPPHETKED ⟩ End kaotusseisust välja murdnud Kontaveit alistas Peterburi turniiri finaalis Sakkari ja tõuseb edetabelis kuuendaks (9)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveidi võidurõõm.
Anett Kontaveidi võidurõõm. Foto: Anton Vaganov/Reuters/Scanpix

Anett Kontaveit (WTA 9.) kohtus Peterburis WTA-turniiri finaalis kreeklanna Maria Sakkariga (WTA 7.) ja võitis kolm tundi kestnud heitluse 5:7, 7:6, 7:5. Selle esikohaga tõuseb Kontaveit homme avaldatavas maailma edetabelis elu kõrgeimale, kuuendale kohale. Postimees vahendas kohtumist otseblogis.

Vaata kohtumise tipphetki:

Enne mängu:

Viimati mängisid head sõbrannad Kontaveit ja Sakkari novembris Mehhikos toimunud WTA aastalõputurniiri poolfinaalis, mille võitis 6:1, 3:6, 6:3 Eesti esireket. Enne seda mängiti ka Ostrava WTA-turniiri finaalis, mille Kontaveit võitis 6:2 7:5.

Eestlanna ja kreeklanna on WTA-tasemel omavahel kohtunud 12 korda, kumbki on võtnud kuus võitu. Kõvakattega väljakul, millel mängitakse ka Peterburis, on eestlanna juhtimas 5:4.

Kontaveit on Peterburis alistanud järgmised mängijad. Avaringis Jil Teichmanni (WTA 35.) 6:3, 1:6, 6:3, seejärel rumeenlanna Sorana Cirstea (WTA 31.) 6:4, 7:5), veerandfinaalis Tokyo olümpiavõitja Belinda Bencici (WTA 24.) 7:6 (7), 6:2 ja poolfinaalis Läti esinumbri Jelena Ostapenko 6:3, 6:4.

Sakkari oli poolfinaalis maratonmatšis parem rumeenlannast Irina Begust (WTA 56.) 6:4, 6:7 (7), 6:4. Kohtumine kestus kolm tundi ja seitse minutit. Võrdluseks, Kontaveidil kulus Ostapenko alistamiseks veidi üle tunni.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles