KARUD VÕI KAMPSUNID? Andres Sõber naaseb Kadrina meeskonna eesotsas Kastani Arenale

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Andres Sõber näitab peagi suuremale publikule, kuidas tema hoolealused esiliigas korvpalli mängivad.
Andres Sõber näitab peagi suuremale publikule, kuidas tema hoolealused esiliigas korvpalli mängivad. Foto: Ain Liiva

Korvpallitreener Andres Sõber tuleb pika vaheaja järel Eesti korvpalli meistrivõistluste raames tagasi Rakvere spordihalli, mida rahva seas teatakse kui Kastani Arenat.

Põhjuse külastada eeloleval reedel Lääne-Viru maakonnakeskuse spordipühamut annab nii palluritele kui ka publikule Eesti esiliiga kohtumine, milles Sõbra juhendatav meeskond TERE Kadrina Karud võtab vastu mitme endise tippmängijaga tugevdatud Taaralinna tiimi Tartu Kalev/Estiko.

Karude mänedžer Raivo Tribuntsov lausus, et neil on plaanis korraldada sellest korvpallimatšist tõeline sündmus. «Vaatame, kuidas väikeses spordisaalis mängima harjunud Karud suurel areenil vastu peavad. Andrese (Sõbra - M.M.) jaoks on see aga omamoodi tagasitulek kunagisele koduplatsile, mida ta ootab põnevusega,» rääkis Tribuntsov. «Ühtlasi tahame näidata kohalikule publikule esiliiga taset. Loodame, et see pakub tugevaid meeskondi jälgima harjunud inimestele samamoodi naudingut.»

TERE Kadrina Karud hoiavad esiliiga põhiturniiril kindlalt juhtohje, neil on 16st mängust kirjas 15 võitu. Tartu Kalev/Estiko on sama arvu mängude juures üheksa võiduga viiendal positsioonil.

Lõppeval nädalal teenisid võidulisa mõlemad meeskonnad: Karud alistasid reedel Rae Koss/Hansaviimistlus võistkonna 112:70 (poolaeg 53:38) ja Tartu Kalev/Estiko pani samal ajal oma paremuse maksma tabelis teist kohta hoidva TSK Kalevi vastu numbritega 94:88 (44:46).

Kadrinlaste kasuks viskasid Tujara Jay Henderson ja äsja möödunud kuu esiliiga parima palluri tiitli vääriliseks tunnistatud Darin Johnson enam kui pooled punktid. Esimese kontosse läks 33, teisele 27 punkti. Henderson jagas kaaslastele lisaks 12 korviga lõppenud söötu.

Tartu Kalev/Estiko mänguvankrit vedas pealinnas Janar Talts, kes viskas 21 punkti ja hankis 11 lauapalli.

Tartlaste rivistusse kuuluvad Taltsi kõrval veel mitu kunagist ülikoolilinna esindusmeeskonna pallurit ehk «kampsunit»: Marek Doronin, Silver Leppik, Timo Eichfuss.

Et eelseisev mäng on TERE Kadrina Karude jaoks üle hulga aja esimene, mida pääseb vaatama ka kodupublik (Kadrinas pole pealtvaatajaid mitu nädalat saali lubatud), siis on sissepääs kõigile prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles