Kardetu sai tõeks: Eesti võrkpallinaiskond jäi ootamatult peatreenerita

Copy
Lorenzo Mitcelli (keskel).
Lorenzo Mitcelli (keskel). Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Bulgaaria võrkpalliliit teatas teisipäeval oma Facebooki küljel, et värbas naiste koondise uueks peatreeneriks Lorenzo Micelli. Muidu poleks sellest midagi, kuid Micelli on ka Eesti naiste koondise peatreener. Õhtul tuli kinnitus, et Micelli liitus Bulgaaria koondisega ning Eesti koondisele hakatakse otsima uut peatreenerit.

Kuuldused sellest, et bulgaarlased jahivad Micellit, hakkasid ringlema mõne nädala eest. Micelli juhendab Eesti naistekoondist 2020. aasta kevadest saati, hiljuti pikendati kontrahti koduse 2023. aasta EM-finaalturniiri lõpuni.

Teisipäeva õhtul erakorraliselt kogunenud Eesti Võrkpalli Liidu juhatus otsustas välja kuulutada rahvusvahelise konkursi naiste koondise peatreeneri leidmiseks.

Võrkpalliliidu presidendi Hanno Pevkuri sõnul on ühest küljest küll kahju, et Micelliga alustatud arengutee enneaegselt katkes, ent samas näitab Euroopa top10 sees oleva naiskonna soov Micellit palgata, kui tugeva treeneriga Eesti naised kaks aastat tööd said teha.

«Küllap Lorenzo ise annab täiendavad selgitused oma valikute kohta, ent alaliidu ülesanne on nüüd leida naiskonnale peatreener, kes tagab parima võimaliku komplekteerituse ja ettevalmistuse järgmisel aastal kodus toimuvaks EM-finaalturniiriks,» kommenteeris Pevkur pressiteate vahendusel.

Pevkuri sõnul leidsid kõik juhatuse liikmed, et praeguses olukorras on mõistlik korraldada rahvusvaheline konkurss. «Ootame nii Eesti kui välismaiste treenerite avaldusi koos visiooniga hiljemalt 15. märtsiks ja oleme võtnud eesmärgiks, et hiljemalt 1. aprilliks on rahvusnaiskonna uus peatreener selge.»

Micelli rõhutas, et tegi sellise otsuse puhtalt oma isikliku elu ja edasise karjääri nimel. «Mul on väga-väga kurb Eesti koondise juurest lahkuda, aga ma ei saa sellist võimalust käest lasta. Pean mõtlema oma vanusele ja oma perele, see oli minu otsus ja mina vastutan selle eest. Mul pole mitte ühtegi etteheidet Eesti alaliidule, kõik tingimused olid parimad, millega olen seni kokku puutunud,» sõnas Micelli.

Eesti alaliidu president Hanno Pevkur kirjutas päeval Facebooki grupis «Võrkpalligrupp» järgmist: «Suhtlesin just nii Bulgaaria alaliidu presidendiga kui Lorenzoga. Seis segane. Bulgaaria alaliit soovib Micellit, Lorenzo lõplikku jah pole öelnud. Suhtleme Lorenzoga uuesti niipea, kui võimalik, lisaks koguneb täna kell 17 erakorraliselt Eesti alaliidu juhatus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles