BLOGI ⟩ Mbappe lõi viimasel minutil Realile meistriliku värava, City purustas Sportingu

Postimees Sport
Copy
Kylian Mbappe (vasakul).
Kylian Mbappe (vasakul). Foto: ALAIN JOCARD/AFP/Scanpix

Teisipäeval alustati jalgpalli Meistrite liiga play-offidega. Kaheksandikfinaalis alistas Pariisi Saint-Germain 1:0 Madridi Reali ning Manchester City purustas 5:0 Lissaboni Sportingu. Postimees vahendas kohtumisi otseblogis.

Kaheksandikfinaalide ühes põnevemas mängupaaris Pariisi Saint-Germaini ja Madridi Reali vahel tundus, et hoolimata kodupubliku marulisest toetusest ja mitmetest võimalustest ei suudagi Prantsusmaa meisterklubi Hispaania hiiu väravalukku murda.

Avapoolaeg oli Reali viimaste hooaegade üks kahvatumaid ning 62. minutil tundus, et PSG-d saadab edu, kui Lionel Messi sai võimaluse realseerida penalti, kuid Reali väravavaht Thibaut Courtois tõrjus argentinlase mitte just parima pealelöögi.

Pariislaste õuele jõudis õnn neljandal lisaminutil, kui kohtumise ainsa värava lõi Kylian Mbappe, kes murdis vasakult kahe kaitsja vahelt läbi ja alistas ka seni väravasuul briljantse tööpäeva teinud Courtoisi.

Inglismaa meister Manchester Cityl ei tekkinud Lissaboni Sportingu alistamisega raskusi. Avapoolaja 4:0 võitnud City võinuks teisel poolajal veelgi lustida, kuid lülitas käigu välja ja leppis 5:0 võiduga. 

Enne mänge:

Meistrite liiga play-offi avab üks põnevamaid vastasseise, kui esimesel mängupäeval lähevad Parc des Princes'i staadionil vastamisi mullu poolfinaali jõudnud Pariisi Saint-Germain ja Madridi Real.

Eurosarjades on omavahel varasemalt kohtutud kümnel korral, Madridi klubi on neist võitnud neli, PSG kolm, sama palju mänge on lõppenud viigiga.

Teises teisipäevases mängus on vastamisi Lissaboni Benfica ja Manchester City. Inglismaa klubi on mullune finalist, kui Portos toimunud finaalmängus tuli tunnistada Londoni Chelsea 1:0 paremust. Üle noatera play-offi pääsenud Sportingu jaoks saab City alistamine olema raske ülesanne.

Kaheksandikfinaalide avavooru kohtumised

15. veebruar

Pariisi Saint-Germain vs. Madridi Real

Lissaboni Sporting vs. Manchester City

16. veebruar

Milano Inter vs. Liverpool

Salzburgi Red Bull vs. Müncheni Bayern

22. veebruar

Londoni Chelsea vs. Lille

Villareal vs. Juventus

23. veebruar

Lissaboni Benfica vs. Amsterdami Ajax

Madridi Atletico vs. Manchester United

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles