Taaramäe õnnestunud hooaja algusest: sellise vormiga kaks korda esikümnes olla pole paha

Postimees Sport
Copy
Rein Taaramäe (vasakul) Omaani velotuuri viiendal etapil. Selja taga mitmepäevasõidu võitnud meeskonnakaaslane Jan Hirt (Intermarche – Wanty – Gobert Materiaux).
Rein Taaramäe (vasakul) Omaani velotuuri viiendal etapil. Selja taga mitmepäevasõidu võitnud meeskonnakaaslane Jan Hirt (Intermarche – Wanty – Gobert Materiaux). Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Omaani velotuuri (UCI 2.Pro) viimase etapi (Al Mouj Muscat – Matrah Corniche; 132,5 km) võitis Colombia sprinter Fernando Gaviria (UAE Team Emirates; 4:10.16). Kokkuvõttes pälvis esikoha Rein Taaramäe (Intermarche – Wanty – Gobert Materiaux) meeskonnakaaslane Jan Hirt. Eestlane ise oli kaheksas. Kahel korral esikümnes lõpetanud Mihkel Räim (Burgos-BH) sai üldarvestuses 76. tulemuse.

Gaviria edestas grupifinišis austraallast Kaden Grovesi (Team BikeExchange – Jayco) ja belglast Amaury Capiot (Team Arkea Samsic). Velotuuril ühe etapi võitnud Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl Team) oli seekord kuues. Taaramäe lõpetas peagrupis ja sai 43. koha. Räim kaotas võitjale kuue minuti ja 29 sekundiga ning lõpetas etapi 73. positsioonil.

«Midagi head tänasest etapist kaasa võtta pole,» kirjutas Räim sotsiaalmeedias. «Algus oli lihtne. 80 kilomeetri peal läks sõit raskemaks ja anti päris valusalt. Esimesed põksud kannatasin ära, aga viimane oli liiast. Jäin maha koos päris nimekate meestega, aga kahjuks gruppi enam tagasi ei saanudki ja oligi asi tehtud. Sain kinnitust, et vorm on pigem kehv kui hea. Õnneks on alles hooaja algus. Sellise vormiga kaks korda esikümnes olla pole paha.»

Esmaspäeval etapivõidu teeninud Hirt suutis liidrisärki hoida ning pälvis üldarvestuses esikoha. Viimati võidutses Tšehhi rattur 2016. aastal, kui võitis juulis toimunud Austria velotuuril ühe etapi ja kokkuvõtte.

«Imeline tunne oli eile üle kuue aasta võita ja kokkuvõtte esimene koht on ilus boonus. Ma olen väga tänulik oma meeskonnakaaslastele,» ütles Hirt Belgia klubi pressiteate vahendusel. «Me sõitsime terve nädala ühtse tiimina ja ei lasknud ennast heidutada konkurentide üllatamistest. Ma olen hetkel oma elu parimas vormis ja tänu tiimile olen leidnud rattasõidu vastu uue armastuse.»

Teise koha sai üldarvestuses itaallane Fausto Masnada (Quick-Step Alpha Vinyl Team; +1.00) ja kolmanda portugallane Rui Costa (UAE Team Emirates; +1.16). Taaramäe sai kokkuvõttes kaheksanda (+1.51) ja Räim 76. koha (+43.38).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles