Mis saab Peterburisse planeeritud Meistrite liiga finaalist, kui Venemaa alustab sõda? UEFA-l puudub plaan B

Postimees Sport
Copy
Venemaa tankid õppustel.
Venemaa tankid õppustel. Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/SCANPIX

Tänavune jalgpalli Meistrite liiga finaalmäng toimub 28. mail Peterburis, kuid kasvanud poliitiliste ja sõjaliste pingete taustal on tekkinud küsimus, kas Euroopa jalgpalliliidul (UEFA) on olemas plaan B, juhuks kui regioonis algab sõjategevus. Selgus, et ei ole.

Kuigi finaalmänguni on aega veel kolm kuud, siis uuris Saksamaa telekanal ARD UEFA-lt, mis saab Peterburisse planeeritud võimaliku sõjakonflikti kõrval ja ka neid Venemaaga siduvad sponsorlepingud üldse annavad võimaluse varuvariandiks. UEFA vastus oli lakooniline: «UEFA jälgib praegust olukorda tähelepanelikult. Praegu pole võistluspaiga muutmiseks plaane.»

Eelmisel nädalal käis 68 000 pealtvaatajat mahutavat Krestovski staadioni vaatamas UEFA delegatsioon, jututeemaks oli peamiselt koroonaviirusest tingitud olukord. Europarlamendisaadik Viola von Cramon avaldas, et tema hinnangul on Venemaa viimane koht, kus võiks sellist suurvõistlust korraldada.

«Kui Venemaa ründab Ukrainat, siis peaks olema ilmselge, et Peterburis ei saa selline võistlus toimuda,» ütles Saksamaa roheliste ridadesse kuuluv von Cramon, vahendas ARD.

UEFA on aga Venemaaga tihedalt seotud juba viimase kümne aasta jooksul. Aastast 2012 on Meistrite liiga üheks peasponsoriks olnud Venemaa gaasifirma Gazprom. «Nende reklaamid on igal mängul väljaku ääres näha, see jätab oma märgi. Nad näitavad ennast võrdväärse partnerina. See tekitab positiivse fooni ja Venemaa oskab seda strateegiliselt ära kasutada,» lisas von Cramon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles