Spordi asekantsler: tosina aasta jooksul on valitsuselt toetust taotletud ainult viiele-kuuele suurvõistlusele

Ville Arike
, reporter
Copy
Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn.
Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmise nädala alguses selgus, et Eesti Tennise Liit sai pakkumise korraldada naiste WTA-turniir ning kultuuriminister Tiit Terik teatas, et teeb valitsusele ettepaneku võistlust toetada. Peaminister Kaja Kallas aga kirjutas täna, et esmalt peaks minister tulema valitsusse tervikvaatega, milliseid spordiüritusi üldse toetada.

«Kuivõrd neid üksikuid taotlusi muudkui tilkus valitsusse, siis palusin juba eelmiselt kultuuriministrilt Anneli Otilt, et ta tuleks valitsusse tervikvaatega – mis üritusi me toetame, mis kriteeriumitest lähtuvalt, kas meil on fookusvaldkonnad? On meil kaardistatud lähiaastate jooksul toimuvad suurvõistlused, mille korraldamist soovime? Kas kriteeriumiks on see, et meie sportlane osaleb võistlustel ja on edulootust, või hoopis see, kui populaarne ala Eestis on?

Ütlesin juba toona ja olen öelnud ka nüüd uuele kultuuriministrile Tiit Terikule, et rohkem ei tasu valitsusse tulla üksikute taotlustega enne, kui ei ole tuldud tervikpildiga, sest ainult nii saab teha läbipaistvaid ja konkreetseid otsuseid,» kirjutas Kallas oma blogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles