BLOGI ⟩ Liverpool lõi Interile kaks väravat, Bayern lahkus Salzburgist vaid viigiga

Postimees Sport
Copy
Mohamed Salah.
Mohamed Salah. Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaalide avakohtumistes oli kolmapäeval ainsana võidukas Liverpool, alistades 2:0 Milano Interi. Salzburg ja Müncheni Bayern mängisid 1:1 viiki. Postimees vahendas mõlema kohtumise tipphetki tekstipõhises otseblogis.

Milano Inter alustas kohtumist Liverpooli vastu enesekindlalt ning kuigi avapoolajal väravaid ei löödud, siis teise poolaja algus kuulus Itaalia meisterklubile. Interil tekkis järjepanu häid võimalusi, kuid lõpuks kroonis edu ikkagi Inglismaa tippklubi.

Liverpool avas skoori 75. minutil, kui nurgalöögist tulnud palli suunas peaga värava vasakusse posti Roberto Firmino. Kaheksa minutit hiljem lõi ilusa värava Mo Salah, kes sai penaltipunktis palli ning põrutas kaitsjate vahelt palli Samir Handanovici selja taha nii, et mees ei jõudnud reageeridagi.

Münecheni Bayern jäi Austrias toimunud avavooru mängus ootamatult juba 21. minutil kaotusseisu, kui skoori tegi alles 12. minutil vahetusest sekkunud Junior Adamu. Kuigi pallivaldamisprotsent oli vahepeal koguni 80% Bayerni kasuks, siis suutis kodumeeskond eduseisu hoida, seda viimase minutini.

Normaalaja viimasel rünnakul saatis edu Bayerni ründajat Kingsley Comanit, kes sai hea söödu Thomas Müllerilt ja Saksamaa klubi jõudis viigistada, kuid enamaks polnud nad enam võimelised.

Enne mänge:

Liverpool ja Milano Inter kohtusid Meistrite liigas viimati 2008. aastal ja samuti San Siro staadionil. 14 aastat tagasi mängit samuti kaheksandikfinaalis ning kahe mängu kokkuvõttes võitis 3:0 Inglismaa klubi.

Kuigi Liverpooli võiks tänavu selles paaris taas pidada favoriidiks, siis Inter on Serie A-s näitamas head vormi. Itaalia valitsevad meistrid on praegu liigas teisel kohal, vaid punktiga jäädakse maha linnarivaal AC Milanist.

Müncheni Bayern läbis alagrupivooru täiseduga ning nemad kohtuvad kaheksandikfinaalis Salzburgiga. Austria klubi vasut on Bayern selge favoriit, kuid nö väiksem vend ei taha tippklubile kindlasti võitu kinkida. Mullu pidurdas Bayerni hoo maha Pariisi Saint-Germain, kellele jäädi veerandfinaalis kahe mängu kokkuvõttes alla napilt võõrsil löödud värava reegli põhjal 3:3.

Kaheksandikfinaalide avavooru kohtumised

15. veebruar

Pariisi Saint-Germain vs. Madridi Real 1:0

Lissaboni Sporting vs. Manchester City 0:5

16. veebruar

Milano Inter vs. Liverpool

Salzburgi Red Bull vs. Müncheni Bayern

22. veebruar

Londoni Chelsea vs. Lille

Villareal vs. Juventus

23. veebruar

Lissaboni Benfica vs. Amsterdami Ajax

Madridi Atletico vs. Manchester United

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles