Hyundai meeskond muudab neile varasemalt edu toonud strateegiat

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak Monte Carlo rallil.
Ott Tänak Monte Carlo rallil. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport

Hyundai rallitiim on otsustanud, et vähemasti aasta esimeses pooles nad uue Rally1-autoga MM-sarja välistel võistlustel ei osale. Varasematel aastatel Andrea Adamo juhtimisel kasutatud strateegial pole praegu mõtet, sest tiimipealiku asetäitja Julien Moncet sõnul tuleb esmalt autoarendusega jõuda järgmisesse etappi.

Ott Tänaku tööandja Hyundai on ametlike testipäevade kõrvalt käinud varasemalt WRC-autodega sõitmas mitmetel WRC-sarja välistel etappidel, eelmisel aastal näiteks Otepää talverallil ja Sanremo rallil. Kuigi tiimipealiku asetäitja ei välista, et sarnaseid võimalusi võidakse ühel hetkel ka tänavu kasutada, siis vähemalt esialgu ei tule need kõne alla.

«Ma ei jäta seda võimalust kõrvale,» selgitas Moncet DirtFishile. «Kuid praegu arvan, et peame auto korralikult tööle saama, kõigepealt töötama põhitõdede kallal, veenduma, et kõik jookseb õlitatult, et meil on kõik vajalikud varuosad ja nii edasi, enne kui saame teistel rallidel sõita.»

«Peame keskenduma praegu oma põhitööle ja mitte proovima minna igas suunas. Ma ei jäta seda võimalust kõrvale, kuid ma ei näe seda niipea juhtumas,» lisas Moncet rahvuslike rallide kohta.

Kumbki Hyundai rivaal, M-Sport ja Toyota, ei ole teatanud, et nende sõitjad kavatsevad Rally1-autoga võistelda kohalikel rallidel, kuid Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala tahaks seda hooaja lõpupoole ise teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles