F1 lõpetas koostöö skandaalse võistluste juhiga

Postimees Sport
Copy
Michael Masi.
Michael Masi. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) president Mohammed Ben Sulayem vabastas ametist F1 võistluste juhi Michael Masi, kes oli üks peamisi osalisi lõppenud hooaja viimasel etapil toimunud dramaatilistes sündmustes, mille tulemusena võitis Max Verstappen (Red Bull) esimese MM-tiitli ja Lewis Hamilton (Mercedes) pidi tundma kaotusvalu.

Ben Sulayem kinnitas, et juba järgmisel nädalal toimuval F1 testisessioonil Barcelonas alustavad tööd uued võistluste juhid, kelleks on ringrajasarja DTM endine võistluste juht Niels Wittich ja varasemalt kestvussõidusarjades tegutsenud Eduardo Freitas, kes peaksid võistluste juhi kohuseid täitma hakkama kordamööda.

Wittichit ja Freitast hakkab nõustama suurte kogemustega 73-aastane Herbie Blash, kes on F1-ga olnud seotud alates 1970ndatest ja oli 1995-2016 võistluste juhi kohusetäitja.

Masi sai F1 võistluste juhiks 2019. aastal, kui vahetult enne hooaja avaetappi Austraalias suri pikka aega seda ametikohta täitnud Charlie Whiting.

Masi jalgealune läks tuliseks pärast 2021. aasta hooaja viimast etappi, kuna tema langetatud otsused võimaldasid Verstappenil võita esimene MM-tiitel. Hiljuti avaldati ka helisalvestised, kus Red Bulli meeskond soovitas Masil langetada otsuseid, mis olid Verstappenile kasulikud ning võistluste juht tegigi seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles