Siseväljakute kuninganna Kontaveiti üle visati nalja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit Peterburis võidetud võidutrofeega.
Anett Kontaveit Peterburis võidetud võidutrofeega. Foto: Olga Maltseva/Scanpix

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit on ristitud siseväljakute kuningannaks ning sellel on ka põhjust. Tal on alates eelmisest hooajast käsil seeria, kus eestlanna on võitnud sisehallides 20 kohtumist järjest. Nüüd visati selle üle veel ka nalja.

Sotsiaalmeedias viskas üks tennisesõber nalja, et alates 2023. aastast peavad kõik ATP-, WTA- ja ITF-turniiril toimuma väljakutel, millel ehitatud peale katus. Nõnda mängitaks kõik turniirid n-ö sisehallides.

Fänn naljatas, et seda projekti hakkab ellu viima Eesti ehitusetevõte, mille tegevjuhiks on Anett Kontaveit isiklikult. Mõistagi on tegemist naljaga, mis jõudis ka eestlannani. Kontaveit ise leidis, et tegemist on hea naljaga ning lisas sotsiaalmeedias antud postituse juurde pisarates naerumärgid.

Kusjuures eestlanna on pea 12 aasta jooksul esimene naistennisist, kes 20 järjestikuse võiduni siseväljakutel on jõudnud. Viimati võitis nii palju mänge siseväljakutel järjest Belgia tenniselegend Justine Henin, kelle seeria lõppes lõpuks 22 peal.

Selleks, et antud edetabelis esiviisikusse murda, peab Kontaveit veel natuke vaeva nägema ehk võitma vähemalt 21 järjestikust kohtumist siseväljakutel. Eestlannat edestavad vaid tõelised legendid.

Pikimad siseväljakute võiduseeriad WTA-turniiridel alates 1989. aastast:

1. Stefanie Graf 43

2. Monica Seles 32

3. Lindsay Davenport 22

3. Justine Henin 22

5. Jana Novotna 21

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles