Otsustaval viskel eksinud Tarvas kaotas napilt Tartu Ülikoolile

Postimees Sport
Copy
Tartu Ülikool Maks & Mooritsa mängija Emmanuel Wembi (vasakul).
Tartu Ülikool Maks & Mooritsa mängija Emmanuel Wembi (vasakul). Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Paf Eesti-Läti korvpalliliigas toimus reedel üks kohtumine, kus Tartu Ülikool Maks & Moorits alistas liiga 13. klubi Rakvere Tarvase 70:67 (17:18, 18:14, 21:24, 14:11).

Valga spordihoones toimunud kohtumises avaveerandi 17:18 kaotanud Tartu haaras juhtohjad kohe teise veerandi alguses ning kuigi Tarvas sai küll paaril korral punktiga ette, siis avapoolaja võitis 35:32 ülikooliklubi.

Kolmas veerand jätkus punkt-punkti heitlus ning otsustavale perioodile mindi vastu 56:56 viigiseisul. Kui veel kolm minutit enne lõpuvilet juhtis Tartu 68:62, siis kaks minutit hiljem oli Tarvas jõudnud vaid punkti kaugusele 67:68.

Emmanuel Wembi pealtpanek üheksa sekundit enne lõppu kasvatas tartlaste edu kolme punktini, kuid kaks sekundit enne lõpuvilet oli Tarvasel kasutada kaks vabaviset, mis ei tabanud ning kuigi viimane vise jäi veel Igor Josipovicile, siis kaugviske asemel pani bosnialane teele kahepunktiviske, mis ei tabanud.

Robin Kivi viskas Tartu kasuks parimana 14 punkti, 12 silma jäi Oliver Suurorgi nimele. Kaksikduubliga sai hakkama Wembi, ta teenis 12 punkti ja noppis 13 lauapalli. Tarvase mängu vedas Aleksa Nikolic 15 punktiga, lisaks teenis ta 11 lauapalli.

Tartu jaoks oli tegemist hooaja kaheksanda võiduga, punktitabelis jätkatakse üheksandal kohal. Tarvas on endiselt 13. kohal ehk eelviimane ning sai 17. kaotuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles