Saudiaraablased ajavad tippsportlasel hirmu nahka, aga nad pakuvad unikaalset võimalust

Postimees Sport
Copy
Phil Mickelson.
Phil Mickelson. Foto: Steph Chambers/Getty Images/AFP/Scanpix

Profigolfar Phil Mickelson otsustas liituda Saudi Araabia alternatiivse golfiliigaga, mis tahab survet avaldada Põhja-Ameerika profiturniire korraldavale PGA Tourile. Samas on 51-aastane golfimängija avaldanud, et talle ajab hirmu nahka riigis valitsev olukord, kus inimõiguste tagamine on küsitav.

«Nad on hirmsad tõpranahad, kellega koostööd teha,» ütles Mickelson kirjanik Alan Shipnuckile novembris, kes avaldas neljapäeval lõigu mehe veel ilmumata autobiograafiast.

«Nad tapsid Jamal Khashoggi (Washington Posti ajakirjanik ja USA elanik – toim.) ja neil on inimõigustega lood kehvasti. Nad tapavad inimesi, sest nad on geid. Seda kõike teades, miks ma siis ikkagi kaalun pakkumist vastu võtta? Sest see on unikaalne võimalus muuta PGA Touri teguviisi,» põhjendas Mickelson.

Fännid üle maailma näevad Mickelsoni sammu erinevalt. Mõned mõistavad golfimängija hukka, teised aga kiidavad takka ja ütlevad, et halva vastu tulebki võidelda koos halvaga.

Viimasel ajal on golfimaailmas tõusnud mängijate pahameel PGA Touri osas, mis omab mängijate meediaõigusi, võtab suure osa tuludest endale ning sportlaste hinnangul võiksid nende auhinnarahad olla suuremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles