USA tiim andis avalduse liitumaks F1-sarjaga

Karl Mihkel Eller
Copy
Endine F1-sõitja Takuma Sato (vasakul) ja Michael Andretti.
Endine F1-sõitja Takuma Sato (vasakul) ja Michael Andretti. Foto: Mark J. Rebilas/USA Today Sports/Scanpix

Vormel 1 maailmameister Mario Andretti avaldas, et tema poeg Michael on esitanud taotluse, et Andretti Global nime kandev meeskond võiks 2024. aastal osaleda F1-sarjas.

1978. aasta maailmameistri poeg on samuti endine F1 sõitja ja osales sarjas 1993. aastal, kui kuulus McLareni ridadesse. Vanameister teatas Twitteris, et poeg Michael on esitanud taotluse, et tema juhitav Andretti Global võiks sarjaga liituda.

«Tema meeskonnal on vahendid ja ta on täitnud kõik klauslid. Ta ootab FIA (Rahvusvahelise autoliidu – toim.) otsust,» kirjutas Mario Andretti Twitteris.

Eelmisel aastal oli kuulda, et Michael Andretti soovis osta Alfa Romeo F1 meeskonda ja Sauberit, kuid läbirääkimised jooksid liiva, sest enamusosanik Finn Rausing otsustas tehingu katki jätta.

F1 sarjas sõidab praegu üks USA meeskond Haas, kuid kuna algavast hooajast sõidetakse USAs kaks F1 etappi, lisaks Austinile ka Miamis, siis oleks ka teise meeskonna lisandumine loogiline samm. F1 plaanidesse kuulub ka GP korraldamine Las Vegases, kuid selle täpne tulevik pole veel selgunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles