Hein sai Inglismaal esimese võidu, hundipassi teeninud treeneri asendajaks tuleb Inglismaa koondise legend (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Karl Jakob Hein.
Karl Jakob Hein. Foto: Darren Staples/Sportimage/Cal Sport Media/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise väravavahi Karl Jakob Heina koduklubi Reading võitis Inglismaa esiliigas 3:2 Preston North Endi ja teenis esimese võidu pärast 27. novembrit. Reading on jätkuvalt lähedal teise liigasse langemisele ning seetõttu otsustasid klubi ja peatreener Veljko Paunovic poolte kokkuleppel koostöö lõpetada.

Hein seisis Readingu väravasuul kõik 90 minutit ning juhtima mindi juba teisel minutil, kui värava lõi portugallane Lucas Joao. Kuu aega tagasi pikalt vigastuspausilt naasnud Joao aitas Readingu juba 19. minutiks 2:0 juhtima ning 55. minutil lõi 3:0 seisu tabloole John Swift.

Võõrustajad polnud aga oma viimast sõna öelnud ning vaid kaks minutit hiljem löödi üks värav tagasi ning 74. minutil vähendati kaotusseis minimaalseks. Rohkemaks neil aga jõudu ei jagunud ja Reading sai üle pika aja võidurõõmu maitsta.

Võidupidu jäi aga üürikeseks, sest vahetult pärast kohtumist teatas peatreener Paunovic oma lepingu lõpetamisest, ohjad võtab ajutiselt üle endine Inglismaa koondise poolkaitsja Paul Ince. 54-aastane inglane lõi Inglismaa koondise eest aastatel 1992-2000 53 mängus kaks väravat väravat ning klubikarjääris kuulus ta näiteks West Ham Unitedi, Manchester Unitedi, Milano Interi ja Liverpooli ridadesse. 

Lahkunud juhendaja Paunovic oli klubi juures 2020. aasta augustist alates ning eelmine hooaeg lõpetati seitsmendal kohal, kuid käimasoleval hooajal on kaotati 18 mängu ning väljalangemistsoonist lahutab neid vaid viis punkti.

Arsenali väravavaht Hein liitus Readinguga vähem kui kuu aega tagasi laenulepingu alusel ning mängib klubis kuni hooaja lõpuni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles