FOTO ⟩ David Beckham naudib endiselt Eesti sauna

Postimees Sport
Copy
David Beckham eestlaste valmistatud iglusaunas.
David Beckham eestlaste valmistatud iglusaunas. Foto: David Beckham/Facebook

Juba mitu aastat tagasi Viljandimaal Leies tehtud iglusauna soetanud endine jalgpalli superstaar David Beckham kasutab toodet siiani rõõmuga.

«Varahommikune saun. Luban, et naudin seda,» teatas Beckham sotsiaalmeedias.

Iglusaunu valmistava ettevõtte Iglucraft juht Priit Kallas jagas seda postitust oma Facebooki lehel ja soovis jalgpallilegendile head leili.

Beckham andis Leies tegutsevale ettevõttele tubli tõuke 2018. aasta lõpul, kui postitas sotsiaalmeediasse pildi, millel istub oma värske iglusauna ees, ning tänas Iglucrafti.

2018. aasta sügisel rääkis Kallas, kuidas tema kliendiks sai peale David Beckhami ka filmirežissöör Guy Ritchie. «Tegime Inglismaale ühe kampaania, mis oli sihitud samasse piirkonda, kus ta elas. Ritchie ise ütles hiljem, et istus koos Davidiga kodu trepil, näppis oma telefoni ja leidis selle sealt,» kõneles ta, vahendab Sakala. «Proovisime seda võtta nii, et see on tellija nagu tellija ikka. Väike elevus käis muidugi läbi.»

Kui Beckham oli oma sauna kätte saanud, tekkis tema esindajate ja ehitaja vahel pooleldi naljana jutt, et kui Beckhamile saun meeldib, võiks teha sotsiaalmeediasse koos saunaga postituse. Mingit siduvat kokkulepet ei jäänud ning seega oli ka ettevõttele üllatus, kui leheküljel, mida jälgib 53 miljonit inimest ja kuhu ühe reklaampostituse tegemine maksab 300 000 eurot, ilmuski foto iglusaunast.

Pärast Beckhami postitust sai Iglucraft tellimusi teisteltki maailmakuulsatelt inimestelt. Üks neist oli telekokk Gordon Ramsay. Tema ostis kaks iglumaja ning sattus nendega maailma ajakirjandusse, kui tal olid tekkinud õiguslikud probleemid nende majade oma hoovi paigutamisega.

Viljandi vallas pisikeses Leie külas valmistatavaid iglumaju ja -saunu müüakse üle kogu maailma. Muu hulgas võib neid leida Jaapanist ning Šotimaalt müütilise Loch Nessi järve kaldalt. Iglusaunade ja -majade taga on osaühing Creative Woodworks, mis tegutseb 2014. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles