Läti tennisetäht võitis turniiri, millest Kontaveit loobus: tahan taas esikümnesse jõuda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Võidukas Jelena Ostapenko.
Võidukas Jelena Ostapenko. Foto: Ebrahim Noroozi/AP/Scanpix

Eelmisel nädalal peetud Dubai WTA 500 turniiri võitis Läti esireket Jelena Ostapenko (WTA 13.). Muide, samal võistlusel oli esialgu üles antud ka Anett Kontaveit (WTA 6.), ent ta loobus pärast 13. veebruari triumfi Peterburis. 

Igal juhul mängis Ostapenko oma viimaste aastate ühe vägevaima turniiri. Ta alistas järjest viis väga tugevat vastast: Sofia Kenini, Iga Swiateki, Petra Kvitova, Simona Halepi ja lõpetuseks finaalis Veronika Kudermetova väga kindlalt 6:0, 6:4. Suure slämmi tiitlivõitu pole sellest viisikust vaid viimasel. 

«Kui finaali jõuan, siis tahan igal juhul võita, sest inimesed mäletavad ainult võitjaid. Mu sihid on suured: võita taas suure slämmi turniir ja tõusta esikümnesse. Ma ei uskunud, et suudan nii hästi aastat alustada,» sõnas Ostapenko laupäevase finaali järel.

Tegemist oli tema karjääri viienda WTA-turniiri võiduga. Lisaks on Ostapenko auhinnakapis üks slämmitiitel, mis pärineb 2017. aasta Prantsusmaa lahtistelt. Täna värskelt avaldatud maailma edetabelis tõusis lätlanna 21. realt 13-ndaks. 

Viimati mahtus Ostapenko esikümnesse 2018. aasta kevadel. Märtsi keskpaigast kuni mai lõpuni hoidis ta viiendat positsiooni, mis siiani jäänud ka parimaks. 

Juba täna tuleb meie 24-aastane lõunanaaber platsile Doha WTA 1000 turniiril. Avaringis kohtub ta Oceane Dodiniga (WTA 93.). 

Katari pealinnas võistleb ka Kontaveit, kes jahib karjääri seitsmendat WTA-tiitlit. Avaringis vaba olnud eestlanna kohtub täna Ana Konjuhiga (WTA 52.). Postimees vahendab mängu otseblogis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles