Bottas hoiatas värskelt Mercedesega liitunud Russellit: ükski meeskonnakaaslane ei saa Hamiltoni vastu

Karl-Joosep Küngas
Copy
George Russell ja Lewis Hamilton.
George Russell ja Lewis Hamilton. Foto: James Gasperotti/SCANPIX

Sel hooajal sõidab Mercedese F1 meeskonnas Lewis Hamiltoni kõrval 24-aastane George Russell, kes ihkab viimaks MM-tiitli eest heidelda. Pikalt Hamiltoniga ühes meeskonnas sõitnud Valtteri Bottas otsustas talendikat sõitjat hoiatada.

SunSpordile antud intervjuus hoiatas Bottas Russellit, et Mercedese esisõitjaks tõusmine pole kaugeltki lihtne. Hooaja alguses saab ilmselt Russell ise aru, kui keeruline on Hamiltoni vastu sõitmine.

«Ma ei usu, et keegi Hamilton meeskonnakaaslastest suudab teda lähiajal alistada. George'il on mõistagi kõik eeldused olemas, sest ta kuulub juba aastaid nende noorteprogrammi. Sellele vaatamata pole teda ühes autos võimalik sisuliselt alistada. Mul on enda kogemus olemas,» lausus Soome vormeliäss.

Bottas sõitis Hamiltoniga koos Mercedeses viis hooaega ning kordagi polnud ta lähedalgi briti alistamisele. Ta võis küll mõne etapivõidu noppida, ent sellega ka kõik piirdus. «Kõikidel sõitjatel on paremaid ja halvemaid aegu, ent tema üldine tase on niivõrd kõrge. Isegi halval päeval pole ta just kõige kehvem. Ta suudab erinevate oludega kiiresti kohaneda ja leiab alati parima seade vormelile,» jätkas Bottas.

Soomlane tunnustas veelgi Hamiltoni oskusi. Nimelt oli nendel väga suur erinevus, mis ei lubanud Bottasel meeskonnakaaslasele kokkuvõttes lähedale jõuda. «Tal on väga hea oskus rehve säilitada. See on üks tähtsamaid elemente meie spordis. Kui lisada see tema üldisele tasemele, siis on tema alistamine peaaegu võimatu,» lõpetas Bottas, kes tänavu kihutab Alfa Romeo roolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles