Vene oht viis Ukraina korvpalliklubi riigist minema

Karl Mihkel Eller
Copy
Prometei mängija D.J. Kennedy (paremal).
Prometei mängija D.J. Kennedy (paremal). Foto: Dmytro Smolyenko/Ukrinform via ZUMA Press Wire/Scanpix

Viimastel nädalatel on Ukraina olnud kogu maailma keskpunktis. Sõjaoht regioonis on ülimalt suur ning nii tegi Ukraina korvpalliklubi Prometei kiire otsuse ning kolis oma mees- ja naiskonna ümber vastavalt Tšehhi ja Bulgaariasse.

Klubi juhtkond loodab, et ümberpaigutamine kestab lühikest aega ning nad on kahe nädala pärast tagasi kodulinnas. Seni valmistub Prometei meeskond Meistrite liiga mängudeks, naiskond aga EuroCupi võistlusteks.

Prometei meeskonna peatreeneriks on iisraellane Ronen Ginzburg, kes on ühtlasi ka Tšehhi rahvusmeeskonna juhendaja ja varasemalt töötanud Nymburkis, mis on Tšehhi üks tippklubidest. Nii ei ole eriline üllatus, et Prometei asenduskoduks on just Nymburk.

Kuigi Ukrainas ei ähvardanud klubi otsene oht, siis mõned mängijad tundsid ennast tekkinud õhkkonnas ärevalt. «Hirm oli mõnel mehel pugenud küll nahavahele. Nad said oma agentidelt kõnesid.

Kui inimesed hakkasid sõja pärast kartma, tegi ta otsuse meeskond ära viia,» rääkis klubis tsenter Sean Evans Basketnews.com’ile, viidates klubi presidendile Volodõmõr Dubinskile, kes jäi ise küll Ukrainasse.

Prometei on Meistrite liiga vahegrupis K-grupis teisel kohal ning on võitnud mõlemad seni toimunud kohtumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles