Uus tenniseime? 14-aastane tšehhitar alistas viiekordse suure slämmi turniirivõitja (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Brenda Fruhvirtova.
Brenda Fruhvirtova. Foto: Francisco Guasco/EPA/Scanpix

14-aastane tšehhitar Brenda Fruhvirtova (WTA 435.) alistas Mehhikos Guadalajara WTA-turniiri kvalifikatsioonis viiekordse suure slämmi turniirivõitja Sara Errani (WTA 107.) 7:6 (2), 3:6, 6:2.

Fruhvirtova alistas 34-aastase itaallanna kaks ja pool tundi kestnud lahingus. Tõsi, Errani on viis suure slämmi tiitlit võitnud paarismängus, üksikmängus on ta pääsenud 2012. aastal Prantsusmaa lahtistel finaali ning on karjääri tipphetkel olnud maailma viies reket.

WTA-turniiri kvalifikatsiooni teises ringis alistas Fruhvirtova 21-aastase šveitslanna Leonie Kungi (WTA 273.) 6:2, 6:1 ning pääses põhitabelisse. Seal tuli aga kindlat alla vanduda 2017. aasta USA lahtiste võitjale Sloane Stephensile (WTA 57.) 2:6, 2:6.

Tšehhi imelapse treeneriks on alates 2012. aastast Serena Williamsit juhendanud Parick Mouratoglou. Prantslase andekas õpilane võitis aasta alguses kaks ITF-turniiri Argentinas ning näitas raevukat mängu.

«Temasse tuleb uskuda. Kui te seda ei tee, siis kahetsete,» ütles mainekas treener Mouratoglou Fruhvirtova kohta pärast teist turniirivõitu Tucumánis. Nii noorelt on säärase saavutuseni on varasemalt jõudnud vaid kaks tennisisti: Anna Kurnikova ja Timea Bacsinszky.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles